Mosseltajine met worteltjes
2013-09-25- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ben je een fan van zeevruchten, dan is deze tajine misschien wel iets voor jou…..
Ingredients
- Dit heb je nodig:
- 500 gram gekookte mosselen (diepvries of vers);
- 6 middelgrote wortels;
- 1 ui;
- 4 tenen knoflook;
- 1 bosje platte peterselie;
- 1 bosje verse koriander;
- 1 koffielepel komijnpoeder;
- 1 koffielepel paprikapoeder;
- 1/2 koffielepel chilipeper;
- 1 koffielepel gemberpoeder;
- 6 eetlepels olijfolie;
- zout en zwarte peper naar smaak;
- 1 citroen.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Ontdooi de mosselen van tevoren (of koop verse gekookte mosselen bij de visboer).
Vermeng in een kom de specerijen, de fijngehakte tenen knoflook, de zeer fijngehakte platte peterselie, de verse koriander en 2 eetlepels olijfolie met elkaar.
Houd apart.
Schrap de wortelen en snijd ze in dunne plakjes.
Verhit in een tajine of in een kookpan 4 eetlepels olijfolie en fruit daarin de gehakte ui samen met de worteltjes.
Laat een tijdje zachtjes pruttelen.
Doe er dan de helft van de chermoula bij (het specerijenmengsel) roer door elkaar en laat 2 minuten zachtjes koken.
Giet er dan zoveel heet water bij dat de worteltjes nét onder staan en laat 20 minuten zachtjes verder koken zonder er in te roeren.
Vermeng de rest van de chermoula met de gekookte mosselen en voeg die bij de worteltjes als die zacht en gaar zijn.
Laat nog drie minuten zachtjes doorkoken met het deksel op de tajine/kookpan.
Besprenkel het gerecht met het sap van de citroen en dien op.
Geef er een lekkere salade bij en natuurlijk vers Marokkaans brood.