Loader

Mosselen met mosterdmayonaise

2008-01-25
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

  • Maltesertaart

    Maltesertaart

  • Kipvleugeltjes en aardappels in de oven

    Loempia met gehakt

  • Aardappel-gehakt pasteitje

    Aardappel-gehakt pasteitje

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Mosselen
    1grote ui
    laurierblad
    1 kopje water
    zout, peper,
    sap van 1/2 citroen
    3 eierdooiers
    1 eetlepel mosterd
    4 eetlepels olie
    2 eetlepels Crème fraîche
    bosje peterselie

Method

Step 1

BISMILLAH!

Borstel de mosselen onder de koude kraan grondig schoon. Gooi geopende mosselen weg.

Snijd de ui in ringen

Breng die samen met het laurierblad en het water aan de kook.

Doe de mosselen in de pan, strooi er peper over eb laat ze in ongeveer 8à10 minuten gaar worden.

Schud regelmatig flink met de pan.

lLaat de mosselen afkoelen en gooi dichte exemplaren weg.

Leg de mosselen in de halve schelp, waar ze aan vast zitten op een platte schaal en bedruppel ze met citroensap.

Roer de eierdooiers los met de mosterd en zout.Klop er druppelsgewijs de olie door en roer er de creme fraiche door.

hak de kruiden en verdeel ze met de mosterdsaus over de mosselen.

Geef er verse stokbrood of vers geroosterd brood bij.

Let op.
Mosselen zijn levende dieren. Dus voor de moslims onder ons , beschouw dit net als het slachten van een schaap of kip, of het koken van Barboesj(Slakken)

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.