Mokkabavarois
2012-02-02- Cuisine: Italiaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 ronde glazen schaal met een inhoud van circa 1 liter of 4 kleine schaaltjes
2 blaadjes gelatine
4 dl mokkavla (uit een pak)
100 gram pure chocolade
1 portglas koffielikeur
2 dl slagroom
circa 3 eetl. bruine basterdsuiker
Voor de garnering:
desgewenst slagroom uit de spuitbus en kerstchocolaatjes en/of marsepeinen groene blaadjes
Method
Step 1
Week de gelatineblaadjes een 15 minuten in ruim koud water.
Knijp het water uit de gelatine. Los de gelatine op in een scheutje heet water (dat gaat het makkelijkst in de magnetron). Let op dat de gelatine niet kookt. Doe de vla in een kom en roer er de opgeloste gelatine door.
Smelt de in blokjes gebroken chocolade met de koffielikeur au bain-Marie of in 2 minuten 500 Watt in de magnetron. Spatel de chocolade door de mokkavla. Klop de slagroom in een vetvrije om stijf met suiker en spatel dit eveneens door mokkavla.
garneer voor het serveren met slagroom en chocolaatjes….