Mlaui (Ronde lmsemmen)
2005-10-05- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Lunch, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Bismillah! (ik moet er wel bij zeggen dit is niet het originele recept van Mlaui.. ik heb t een ander toegevoegd of vervangen op eigen gevoel met goede eindresultaat hih)
Ingredients
- - 1kilo bloem
- ongeveer 1 kommetje panneermeel (ik had geen smied hihi)
- zout
- beetje bakpoeder (een volle tl ongeveer)
- 1 theeglas melk + de voor de rest water op gevoel voor t kneden
- boter gesmolten
- deegroller
Method
Step 1
doe de bloem, de smida (of paneermeel ;)), zout, bakpoeder bij elkaar en meng alles..
Doe er een kuiltje in, doe de melk erbij en wat gesmolten boter.. Doe er steeds lauw water bij op gevoel en kneed het geheel tot een soepele elastische deeg.
Verdeel m daarna in bolletjes (een stuk of 10-12 krijg je), smeer ze in met olie en laat zo'n kwartiertje rusten.
Pak daarna het eerste bolletje.. rek m uit tot n lange staaf en druk m met je platte hand uit.. ondertussen smeer je er wat van de vloeibare boter en rol je zo de uitgedrukte deeg om de deegroller heen.. daarna he deeg van de roller af laten glijden, even platdrukken en wegleggen.. zo werk je alle bolletjes af..
Daarna als je klaar bent met rollen, pak je t eerste wat je had gerold.. druk je helemaal uit tot n mooie cirkel mbv wat olie, zet n Marokkaanse lmakla (msaggar) op vuur of pizzapan en bak de cirkels mooi bruin met steeds wat druppeltjes olie..
ik hoop dat jullie t beetje kunnen volgen van dat gerol.. ik heb zelf helaas geen fotos gemaakt van de bereiding, maar ik heb t op de manier van KP gedaan.. ik ga op zoek naar haar foto’s en zet ze hier neer inshallah..dan wordt t duidelijker.. Say bismillah.. en aanvallen maar :D!!
posted by sihamkleuter on 05-10-2005
die heb ik nog nooit gemaakt.
ik wacht op je recept.
trouwens mooie foto!!!
posted by MADAME CUISINE on 05-10-2005
Ik heb ze wel eens gemaakt, maar nieuwe recepten zijn altijd welkom.
Ze zien er inderdaad heel mooi uit!!
posted by Shnieula on 06-10-2005
Hmm ziet er heerlijk uit!
Wanneer kom je het bij mij thuis maken?
posted by fati on 16-10-2005
maymay die ziet er echt heerlijk uit zeker dat ik nu vast,ahah;ik heb wel veel malen gemaakt,maar die is mislukt elke keer zeg ik ik ga het vandaah proberen en mischien lukt het vandaag,maar de smaak is dan wel lekker ik eet die wel haha,maar wat mijn probleem is?ik krijg geen vellen van binnen, hoe komt dat?dikke groetjes jazakoemhoe allah gayran
posted by Fati7a on 25-10-2005
Ik maak deze sinds vorig jaar ramadan en elke keer weer zijn ze een regelrechte succes! Prachtrecept!
posted by Fati7a on 25-10-2005
Oh ik doe er trouwens geen bakpoeder in, maar gewone gist.
posted by nour on 13-12-2005
ik gebruik aleen water
posted by nour on 13-12-2005
maar het lekker hoor daar is niks mis mee
posted by elviarr on 18-02-2007
ziet lekker uit maar ik maak razha de alkadie zonder gist en bakpoeder en melk ik gebruik alleen water,boter, en zout. Deeg moet lang en goed gekneden worden…
posted by azia on 19-03-2007
tbarkallah 3lik ze zien er prachtig uit
posted by maysa76 on 30-09-2010
zien er lekker uit gebruik je koude of lauwe melk