Loader

Minibroodjes gevuld met pikante kip

2009-09-02
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *1 pak broodmix voor kleine witte broodjes (koopmans)
    *400 gram kipfilet
    *2 fijngesneden sjalotjes
    *3 eetlepels ketjap manis
    *2 eetlepels chilisaus
    *1/2 eetlepel citroensap
    *1 theelepel gembersiroop
    *1 fijngesneden teentje knoflook
    *zout en vers gemalen peper
    *2 eetlepels olie

Method

Step 1

Bereid de broodmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, rijzen op een tochtvrije, warme plaats.

Verdeel het deeg daarna in 12 gelijke bolletjes. Leg deze op een bakplaat en dek ze weer af met een vochtige doek. Laat de broodjes wederom rijzen op een tochtvrije, warme plaats.

Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sjalotjes, knoflook, ketjap, gembersiroop, chilisaus en citroensap. Breng dit indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het geheel 15 minuten marineren.

Laat de kipfilet uitlekken in een zeef en vang de marinade op in een kom. Bak het vlees in een ruime pan met olie snel gaar.

Voeg daarna de marinade weer toe en laat het geheel nog 5 minuten samen stoven. Laat het mengsel daarna afkoelen.

Als de broodjes voor de helft zijn gerezen, maak dan aan de onderzijde een opening en schep hierin 1 eetlepel kipvulling.

Vouw de broodjes weer dicht en plaats ze met de naad naar onderen terug op de bakplaat.

Dek de broodjes weer af en laat ze nog zo'n 20 minuten rijzen.

Bak ze daarna goudbruin en gaar in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Serveer ze meteen.

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by martine on 04-09-2009

    lekker!!!!!!! bedankt voor je recept
    🙂

  2. posted by kookgraag on 05-09-2009

    kan ik ook gewonw bloem gebruiken? of worden ze dan hard

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.