Minibroodjes gevuld met pikante kip
2009-09-02- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *1 pak broodmix voor kleine witte broodjes (koopmans)
*400 gram kipfilet
*2 fijngesneden sjalotjes
*3 eetlepels ketjap manis
*2 eetlepels chilisaus
*1/2 eetlepel citroensap
*1 theelepel gembersiroop
*1 fijngesneden teentje knoflook
*zout en vers gemalen peper
*2 eetlepels olie
Method
Step 1
Bereid de broodmix volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, rijzen op een tochtvrije, warme plaats.
Verdeel het deeg daarna in 12 gelijke bolletjes. Leg deze op een bakplaat en dek ze weer af met een vochtige doek. Laat de broodjes wederom rijzen op een tochtvrije, warme plaats.
Snijd in de tussentijd de kipfilet in kleine blokjes en meng ze in een kom met de sjalotjes, knoflook, ketjap, gembersiroop, chilisaus en citroensap. Breng dit indien nodig op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het geheel 15 minuten marineren.
Laat de kipfilet uitlekken in een zeef en vang de marinade op in een kom. Bak het vlees in een ruime pan met olie snel gaar.
Voeg daarna de marinade weer toe en laat het geheel nog 5 minuten samen stoven. Laat het mengsel daarna afkoelen.
Als de broodjes voor de helft zijn gerezen, maak dan aan de onderzijde een opening en schep hierin 1 eetlepel kipvulling.
Vouw de broodjes weer dicht en plaats ze met de naad naar onderen terug op de bakplaat.
Dek de broodjes weer af en laat ze nog zo'n 20 minuten rijzen.
Bak ze daarna goudbruin en gaar in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Serveer ze meteen.
posted by martine on 04-09-2009
lekker!!!!!!! bedankt voor je recept
🙂
posted by kookgraag on 05-09-2009
kan ik ook gewonw bloem gebruiken? of worden ze dan hard