Loader

Mini msemmen – rghayef

2005-10-17
  • Yield: 6 stuks
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.1 / 5)

3.1 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Voor 6 stuks
    - 350 gram meel
    - 150 gram fijne smid, griesmeel
    - zout
    - ongeveer 250-300 ml water.
    - olijfolie
    - boter, (bona)
    - smid
    - zonnebloemolie

Method

Step 1

Vermeng het meel met het griesmeel en het zout.

Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een stevig deeg hebt. Kneed dit zeker voor 5-10 minuten goed door.

Stop het deeg in een plastic zak en laat het net zo lang rusten als je zelf wilt. Ik laat het meestal een half uur.

Kneed het deeg nog even op een tafel voor 3 minuten.  Vorm gelijke bolletjes en leg deze op een ingevette ondergrond. Dek ze weer af met plastic en laat ze weer voor 10 minuutjes rusten.

Maak een papje van  2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel olijfolie en boter.

Maak een bolletje rond en plat tot je de ondergrond kan zien. Bestrijk deze met een paar lepels boter(het papje).Strooi er een beetje griesmeel over.

Vouw dan de helft naar je toe en bestrijk deze weer met het papje en griesmeel.

Vouw de andere helft van je af en weer een beetje boter, en griesmeel. Nu vouw je de zijkanten naar binnen.

Vorm er zo vierkantjes van.

Leg elke vierkantje aan de kant en werk ze allemaal af.

Zet de pizzapan aan, op de laagste stand.

Maak het eerste vierkantje wat platter en bak deze in de koekenpan aan beiden kanten goudbruin.

Eet smakelijk

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by miss france on 24-10-2005

    waar blijft jou recept

  2. posted by miss france on 27-10-2005

    heeeeeeeeeey ik wil jou recept

  3. posted by zahra_i on 28-10-2005

    he dame wil je het recept aub voor el3ied erop plaatsen dan kan ik ze maken dankje

  4. posted by moslima on 28-10-2005

    ik hoop dat je zo snel mogelijk de recept plaatst, voor el3ied a.u.b.
    Sukran.

  5. posted by moslima on 28-10-2005

    ik hoop dat je zo snel mogelijk de recept plaatst, voor el3ied a.u.b.
    Sukran.

  6. posted by MADAME CUISINE on 01-11-2005

    Dames het recept staat er op.
    Ik kan deze weer niet wijzigen dus de foto staat nu 2x onder deegwaren

  7. posted by Aatje on 02-02-2009

    Waar is dat recept..?

  8. posted by meryama on 14-09-2009

    ik zie geen recept hoor

  9. posted by Queen Latifah on 19-09-2009

    Recept is dek ik net als de normale lemsemen alleen maak je ze klein.

    150 gr. smida
    300 gr.meel
    zout
    lauwe water

    goed kneden en even laten staan
    vervolgens mini-balletjes maken en even laten staan.
    bij elke balletge gebruik je olie en boter om het dun te maken. vervolgens vouw je ze op en doe je ze 1 voor op een hete bakplaat (ongesmmerd )..

    later kun je er honing op doe!!!!! Erg lekker….

  10. posted by blondprinsesje on 11-01-2013

    msemen mislukt altijd bij me pfff

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.