Mini msemmen – rghayef
2005-10-17- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 6 stuks
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.1 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor 6 stuks
- 350 gram meel
- 150 gram fijne smid, griesmeel
- zout
- ongeveer 250-300 ml water.
- olijfolie
- boter, (bona)
- smid
- zonnebloemolie
Method
Step 1
Vermeng het meel met het griesmeel en het zout.
Voeg beetje bij beetje water toe totdat je een stevig deeg hebt. Kneed dit zeker voor 5-10 minuten goed door.
Stop het deeg in een plastic zak en laat het net zo lang rusten als je zelf wilt. Ik laat het meestal een half uur.
Kneed het deeg nog even op een tafel voor 3 minuten. Vorm gelijke bolletjes en leg deze op een ingevette ondergrond. Dek ze weer af met plastic en laat ze weer voor 10 minuutjes rusten.
Maak een papje van 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel olijfolie en boter.
Maak een bolletje rond en plat tot je de ondergrond kan zien. Bestrijk deze met een paar lepels boter(het papje).Strooi er een beetje griesmeel over.
Vouw dan de helft naar je toe en bestrijk deze weer met het papje en griesmeel.
Vouw de andere helft van je af en weer een beetje boter, en griesmeel. Nu vouw je de zijkanten naar binnen.
Vorm er zo vierkantjes van.
Leg elke vierkantje aan de kant en werk ze allemaal af.
Zet de pizzapan aan, op de laagste stand.
Maak het eerste vierkantje wat platter en bak deze in de koekenpan aan beiden kanten goudbruin.
Eet smakelijk
posted by miss france on 24-10-2005
waar blijft jou recept
posted by miss france on 27-10-2005
heeeeeeeeeey ik wil jou recept
posted by zahra_i on 28-10-2005
he dame wil je het recept aub voor el3ied erop plaatsen dan kan ik ze maken dankje
posted by moslima on 28-10-2005
ik hoop dat je zo snel mogelijk de recept plaatst, voor el3ied a.u.b.
Sukran.
posted by moslima on 28-10-2005
ik hoop dat je zo snel mogelijk de recept plaatst, voor el3ied a.u.b.
Sukran.
posted by MADAME CUISINE on 01-11-2005
Dames het recept staat er op.
Ik kan deze weer niet wijzigen dus de foto staat nu 2x onder deegwaren
posted by Aatje on 02-02-2009
Waar is dat recept..?
posted by meryama on 14-09-2009
ik zie geen recept hoor
posted by Queen Latifah on 19-09-2009
Recept is dek ik net als de normale lemsemen alleen maak je ze klein.
150 gr. smida
300 gr.meel
zout
lauwe water
goed kneden en even laten staan
vervolgens mini-balletjes maken en even laten staan.
bij elke balletge gebruik je olie en boter om het dun te maken. vervolgens vouw je ze op en doe je ze 1 voor op een hete bakplaat (ongesmmerd )..
later kun je er honing op doe!!!!! Erg lekker….
posted by blondprinsesje on 11-01-2013
msemen mislukt altijd bij me pfff