Mini mhensha met gemalen amandelen
2015-01-18- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1 pak loempiadeeg (40 vel)
- 350 gram amandelen (niet ontvellen)
- 1 soepkom suiker
- 3 eetlepels mazhar (oranjebloesemwater)
- 1 ei
- 2 eetlepels kaneel
- honing
- beetje sesamzaad om op het laatst te bestrooien
Method
Step 1
Maal de 350 gram amandelen met schil (niet te grof en niet te fijn).
Voeg 1 kom (van soep) suiker toe.
Doe er 1 ei bij.
Doe er 2 eetlepels kaneel bij en 3 eetlepels mazhar (oranjebloesemwater).
Met je hand goed door elkaar, het mengsel moet plakkerig zijn, is het niet plakkerig doe er dan beetje meer mazhar bij tot het wel plakkerig is.
Open 1 pak loempiadeeg (waaar 40 stuks in zitten), snij ze door de helft.
Ga met een kwastje het loempiavelletje bestrijken met ei. Leg de vulling in de lengte op de loempiavel.
Rol de loempiavel op en rol het vervolgens weer als een slak op:
Plak de uiteinde aan de onderkant en leg op een bakplaat, zo werk je ze allemaal af, en doe ze in een voorverwarmde oven op 220 graden.
Ondertussen warm je de honing op (niet koken!), zet de honing van het vuur.
Haal de mehensa uit de oven en doe ze in de honing. Dompel ze goed in de honing.
Laat ze even op een rooster uitlekken, strooi er sesamzaad overheen en leg ze in een papierenvormpje.
Ik heb ook nog foto’s van de bereidingswijze, die zal ik zsm plaatsen.
Mhansha – Mhancha – Mehancha, Mhensha, Mhencha
posted by ceuta on 26-10-2005
zien er goed uit ..lekker voor lhied zijn deze
posted by tangia on 27-10-2005
ga ik zo maken denk ik.Lekker!
posted by Annie on 27-10-2005
ja tangia laat je ons dan weten of het makkelijk is ensjo..zo ja dan ga ik maken voor eid incha allah
posted by ummadam on 27-10-2005
ik wil het wel maken maar ik zie het recept niet 🙁
posted by prinses nisrin on 27-10-2005
ik zie hem ook niet 🙁
posted by zaja on 27-10-2005
ziet er goed uit sihamkleuter!
posted by MADAME CUISINE on 27-10-2005
Sihamleuter is vandaag naar cursus.
Morgen moet haar dochtertje naar het ziekenhuis(kleine ingreep).
Misschien dat ze vanvond de bereidingswijze plaatst.
posted by prinses nisrin on 27-10-2005
oohhh wat erg! Nou ze moet lekker rustig aan doen! dit kan altijd nog!:)
posted by sihamkleuter on 27-10-2005
siham wordt inderdaad morgen geopereerd (kleine ingreep) maar ze moet wel onder narcose, du sik ben morgen denk ik wel even bezig met die kleine meid.
ik ben wel van plan dit weekend meer koekjes recepten te plaatsen met foto’s
posted by Nacira on 28-10-2005
Hmmm ziet er mooi en lekker uit!
Jeetje, hoe is het nu met mijn kleine schat? Ik hoop niet dat het al te ernstig is, geef haar een dikke zoen van mij!
posted by sihamkleuter on 28-10-2005
HET GAAT GOE DMET HAAR ALHAMDOELLILAH.
IK ZAL ZO NOG EEN RECEPT KOEKJES PLAASTEN
(ALS HET UKT DAN HE, HET IS EEN ZELFVERZONNEN RECEPT:))
posted by saadia29 on 29-10-2005
ohjee, zelfverzonnen hahaha
Ben benieuwd.
posted by fessia on 02-11-2005
Ik denk dat je de loempiavellen beter met boter kunt smeren om te sluiten, want ik heb ze gemaakt, maar ze zijn erg hard geworden..dus misschien een tip voor de mensen die dit recept nog willen maken..
posted by trotsemama on 08-01-2006
Fessia bedankt voor de tip. Nog een vraagje..worden die amandelen niet even in heet water gekookt?..of gaan ze zo de hakmachine in
posted by sihamkleuter on 09-01-2006
hoi troste mamma.
die amandelen worden gemalen met vel en al!
dat geeft een heel lekker smaakje
dus niet zoals leke3b eerst ontvellen.
gewoon met schil en al malen.
ik zou wel gewoon filodeeg gebruiken (bastilladeeg)
dat wordt niet zo hard. Deze loempiedeeg was mij iets te hard.
posted by Esmaatje on 01-03-2006
zo makkelijk…k hoop dat ze lukken:)
posted by prinsesje_bloom on 16-10-2006
Sihamkleuter, lijkt makkelijk en lekker dit recept. Ga ik zeker uitproberen. (Wat leuk! Ik heb ook een dochtertje die Siham heet :))
posted by sihamkleuter on 17-10-2006
Prinesesje, je kan beter filodeeg (deeg van bastilla)gebruiken, dan loempia deeg, loempiadeeg is zo hard
posted by fatima98 on 04-11-2010
ik wil het klaar gemaakt krijgen haha geen zin om zelluf te maken:D