Mini donuts
2014-12-28- Cuisine: Amerikaanse, Marokkaanse
- Course: Dessert
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 30
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.1 / 5)
14 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- half theelepel zout
- vanille stokje of extract of suiker (mag ook zonder)
- 1 zakje bakpoeder
- half zakje gistkorrels in een glas warme melk oplossen
- halve glas olie
- halve glas gesmolten boter
- bloem (fijne/kristal variant, je mag patentbloem gebruiken, ik gebruik hele fijne bloem, kristal of geschikt voor patisserie)
De bloem blijf je erbij doen tot je een cakeachtig beslag hebt, niet te dun niet te dik :))
- Chocolade tabletten en decoratie snoepjes
- Spuitzak
- Donutsapparaat
Deze heb ik een aantal jaar geleden aangeschaft, je kan ze tegenwoordig via internet bestellen en ik zag ze bij de Action, ze zijn snel uitverkocht..
In zo'n apparaat zijn zeven vormpjes en met de hoeveelheid van dit beslag krijg je ongeveer 26 à 30 stuks.
Method
Step 1
Deze ingrediënten in een grote schaal/kom mengen met een garde of mixer.
Daarna afdekken en op een warme plek een half uurtje laten rijzen.
Na een haf uurtje wat chocolade tabletten smelten.
Vervolgens het gerezen beslag in de Spuitzak doen en de Donutsapparaat aanzetten.
Deze is al na 5 minuten warm.
De vormpjes van het apparaat bestrijken met wat boter en vullen met het beslag, het apparaat sluiten en wachten tot het klaar is.
Wanneer ze klaar zijn op een plaat laten afkoelen, de bovenkant dippen met gesmolten chocolade. Decoreren naar wens (snoepjes bloempjes etc).
Smullen maar !