Mini cakes
2015-01-12- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 250 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 5 eieren
- klont boter
- 250 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuifje zout
Method
Step 1
Verwarm de over voor op 180°.
- Smelt de boter au bain marie en voeg er al kloppend de suiker en vanillesuiker aan toe.
- Klop er vervolgens 4 eierdooiers en één heel ei aan toe (klopt beter). De overige eiwitten stijf kloppen.
- Klop het mengsel tot het licht geel wordt.
- Meng de bloem en het bakpoeder en roer er het eier-suikermengsel door. Tot slot ook nog de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder roeren (niet meer kloppen).
- Schep het deeg in mini-vormpjes (2/3 vullen) en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven.
- Prik ter controle in het midden van de cakes, als deze proper blijft is het gebakje klaar.