Mini bladerdeeg hapjes met kip
2005-10-10- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Benodigheden voor 20 hapjes
- 1 pakje bladerdeeg met 10 vellen
- kipfilet
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- halve tl kurkuma
- halve tl komijn
- halve tl chilipoeder
- beetje zout en peper,
- Paar takjes peterselie ( madhnouz)
Method
Step 1
Snijd de kipfilet in grove stukken en mix het in de keuken machine tot gehakt, dan snijd de ui en paprika in kleine stukjes.
Doe wat olie in een pan en bak de ui en paprika, voeg kort daarna het kipgehakt toe en rul het met een vork ( fijn pletten tot kleine stukjes) Voeg alle kruiden toe en roer alles door elkaar ook de knoflook, snijd een paar takjes peterselie en doe die erbij.
Ondertussen het bladerdeeg uit de vriezer, laat het een beetje ontdooien maar niet helemaal, snijd de plakjes door midden en doe wat van het mengel erin en duw het dicht met een vork. Het gaat het makkelijkst als je eerst alle kanten dichtmaakt op 1 na en dan de vulling erin doet en dan de laatste kant dicht maakt met een vork.
Lekker bij de Harira!! wasalaam
posted by sihamkleuter on 06-10-2005
mjammmie, ik vind dit gerecht zo lekker.
posted by oembibi on 07-10-2005
ik doe er ook kleine stukjes wortel bij,vind ik lekker.
je kunt ook ipv kipfilet gehakt gebruiken.
posted by oem_mujahid2 on 07-10-2005
Ja oembibi ik gebruik eigenlijk altijd gehakt, maar wou eens wat anders, en vond het met kipgehakt heerlijk!!!
posted by prinses nisrin on 06-12-2005
heerlijk zeg!!! is zeker ideaal voor bij de harira! vraagje: moet je de bladerdeeg in vieren snijden of in de helft schuin of recht? ik begrijp hem niet zo! ik ben ook echt dom 🙁 liefs nisrin.
posted by miss france on 09-10-2006
lekker dit ga ik morgen maken incha allah
posted by nahnah on 26-01-2009
meid je kan het ook zo laten