Mini batbot gevuld met groenten en tonijn
2014-09-26- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Deeg :
- 250 gram bloem
- 100 gram fijne smida (griesmeel)
- 1/4/ tl zout
- 1 eetlepel verse gist
- 1 groot glas lauw water
- smida om het deeg mee uit te rollen.
Vulling:
- 1 fijngesneden uitje
- 1 blikje met verschillende groenten ( die je ook voor een koude pastasalade gerbuikt)
- 3 augurken in plakjes gesneden
- paar olijven in plakjes gesneden
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 lepeltje sambal
- zout en peper
- scheutje olijfolie
- 2 blikjes tonijn ( uitgelekt)
Method
Step 1
Bereiding deeg:
Kneed de ingrediënten samen tot een soepel deeg. Laat het even afgedekt staan. Dan bestrooi je je aanrecht met smida ( griesmeel).
Dan met een deegroller het deeg plat maken. tot een dunne lap . Niet te dun. en bestrooi regelmatig met griesmeel.
Pak een glas en draai er cirkels uit. leg ze op een bakplaat om te rijzen.
Als ze gerezen zijn dan bak je ze af in een zware maqla (koekenpan zo een Marokkaanse) of in een pizzapan. Dit op een zacht of middelmatig vuurtje. als ze opbollen dan omdraaien.
Als ze gaar zijn en afgekoeld dan kun je ze opensnijden. En vullen met wat je ze wilt . Ik had deze keer met tonijn en groenten.
Bereiding vulling:
Bovenstaande vullingsingrediënten goed mengen en dan kun je beginnen met vullen.
posted by Ummmooierd on 04-04-2016
Salamu allaykum, hoelang moeten ze rijzen?