Loader

Mini appeltaartjes!

2009-09-11
  • Servings: 6
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.4 / 5)

4.4 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 6 Bakvormpjes
    6 bladerdeeg plakjes
    2 appels
    poedersuiker
    2 tl kaneel
    150 g rozijnen
    1 ei
    15 gram Dr. Oetker custard
    0,3l melk
    25 gram suiker
    half zakje klopfix (zakje is 8 gram)

Method

Step 1

Laat de bladerdeeg ontdooien. Doe de bladerdeeg 'slim' in de vormpjes ( neem niet het midden van de bladerdeeg, maar de kant. Dan kan je de rest nog gebruiken zometeen) Snijd van de resterende bladerdeeg 36 strookjes. De strookjes zijn ongeveer 1 cm breed. De strookjes moeten straks kruislings over de bakvormpjes kunnen.

Meng de 25 gram suiker, 15 gram custard, 4 gram klopfix in een kommetje. Voeg er dan twee eetlepels melk bij en roer dit goed. Verwarm de resterende melk. Als de melk goed warm is, doe je het custardmengsel bij de melk. Breng het gehaal al roerend aan de kook. Laat het nog ca 5 minuten zachtjes doorkoken. Je moet er wel bij staan en steeds roeren ( het verbrandt snel)

Snijd de appels in blokjes. Doe ze in een kom. Doe de rozijnen en kaneel erbij. Meng het goed.

Als de custard klaar is, doe je in ieder bakje 1 a 2 eetlepels custard. Doe de appelblokjes erbij. Doe per bakje 6 strookjes bladerdeeg kruislings. De strookjes moeten aan de zijkanten van de bladerdeeg in het bakje vastzitten.
klop het eitje en smeer het over de stroken. strooi een beetje poedersuiker er over heen.
Dan kunnen ze in de oven op 200 graden ong 12 minuten. Kijk wel steeds of ze al een mooi kleurtje hebben

Deel dit recept met anderen

Comments (2)

  1. posted by sadiye on 11-09-2009

    dat ziet er verrukkelijk uit 😀

  2. posted by Iempje on 19-09-2009

    jahee

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.