Mijn gehaktbastilla
2008-09-10- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Voor de poedervulling:
ontvliesde amandelen geroosterd en gemalen
poedersuiker
poederkaneel
Voor vulling:
uien
peterselie
koriander
gehakt
zout
2 eieren
ras l hanut kruiden
poederkaneel
Voor buitenkant:
filodeeg
poedersuiker
olie
Method
Step 1
Oven voorverwarmen op een graadje of 180
Ingrediënten voor poedervulling door elkaar mengen, weg zetten.
Uien, peterselie, koriander klein snijden, met beetje olie bakken in pan tot slap is, kruiden erbij, gehakt erbij, rul bakken, alles goed mengen tot gaar is. haal de pan van t vuur en doe nu 2 eieren door het gehakt mengsel.
Begin aan de buitenkant: filodeeg royaal insmeren met olie, in bakblik leggen, 2 laagjes moet voldoende zijn, zorg voor zijkanten die bedekt zijn zodat je t nog kunt dichtvouwen.
Eerste laag is poedervulling, dan het gehaktmengsel erop, dan weer een laagje poedervulling, geheel dichtmaken met nog een bovenste laag filodeeg met olie.
In de oven bakken tot deeg knapperig is, voor opdienen poedersuiker voor sier en smaak.
Zelf maak ik meestal 12 kleintjes in een muffinvorm. Leuk voor bezoek en heeft ieder genoeg aan die hoeveelheid.
Wat de hoeveelheden betreft doe ik alles op gevoel en naar smaak. Uien royaal ongeveer bijna de helft van het gehakt. Niet al te veel petr. en koriander.
posted by Nuray on 12-09-2008
lieve moemina,
Filo deeg…..is dit loempia deeg?
Alvast bedankt voor je recept
posted by moemina on 13-09-2008
Ja klopt gewoon loempia deeg.
Ik heb er laatst trouwens driehoekjes van gemaakt en in laagje olie gebakken en later ook poedersuiker erop. Ook lekker. Het lekkerste tot nu toe was in muffinvormpjes.
Laat me weten wie t heeft uitgeprobeerd.
BTW ik weet niet wie de foto erbij heeft geplaatst, beheerder mss? thanx.
posted by marocalhoceima on 03-12-2008
Dit ga ik binnenkort uitproberen. Ziet er lekker uit.Heb je trouwens ook ergens misschien een kleine kip bastilla?
Groetjes
posted by Mounake on 27-07-2009
Mmm lijkt me idd makkelijker dan de traditionele bestilla’s met kip of vis (waarvan ik al moe wordt al ik denk aan de rommel in de keuken achteraf ) maar deze lijkt me dus echt wel te doen en die muffin-versie is idd een goed idee march’Allah ! Volgend weekend inch’Allah probeer ik ze uit !
posted by Mounake on 02-08-2009
FANTASTISCH !!!! Ik heb ze gisteren gemaakt voor mijn bezoek en iedereen was er weg van !!! Die muffinvormpjes zijn DE PERFECTE MAAT ! Zeker een aanrader dus ! ( bij bestilla zit je achteraf zo met een rommeltje aan overschot wat je op deze manier niet hebt en voor wie meer wil neemt er gewoon 2 van hé )