Mhensha van vis
2005-10-08- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(4.2 / 5)
25 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - garnalen
- visfilet
- inktvis
- surimisticks
- rode paprika
- mihoen
- 1 tablet van visbouillon
- zout/peper/komijn/paprikapoeder
- zonnebloemolie
- filodeeg
- boter om te besmeren
Method
Step 1
Inktvis bakken in olie met paprika in blokjes dan alle kruiden aan toevoegen en dan visfilet en als laatste garnalen en surimisticks aan toevoegen en dan de mihoen in kokend water zetten 10 minuten en in stukjes snijden.
alles goed bij elkaar mengen en dan proeven en naar smaak zout aan toevoegen.
en rollen in filodeeg goed met boter besmeren ik gebruik 1 velletje per mhensa.
groetjes kookgek
posted by ceuta on 08-10-2005
Tbarkallah alik..
posted by ellouisa on 08-10-2005
lijkt me heerlijk, maar moeten ze in de oven gebakken worden na het besmeren met boter? En hoelang en op welke temperatuur?
posted by sihamkleuter on 08-10-2005
oooh wat leuk!!! ik ben gek op alles was mini is.
deze hartige mini mehensja ga ik zeker uitproberen! bedankt!
posted by chefkokkin on 08-10-2005
dit lijkt me echt lekker ik ga dit morgen maken incha Allah en ik laat je weten!
posted by kookgek on 09-10-2005
hallo dames.
de mhensa moet inderdaad in de oven maar ik werk helaas niet op graden en minuten heb ik niet op mijn oven kijk gewoon tot ze gaar zijn.
chefkokkin wil zeker horen hoe het heeft gesmaakt.
groetjes kookgek
posted by oembibi on 09-10-2005
ziet er heerlijk uit
posted by ellouisa on 09-10-2005
Ok meid ik ga het gewoon een keer proberen met 175 graden ofzo.
posted by MADAME CUISINE on 10-10-2005
OP 200 Graden en na ongeveer 30 minuten zijn ze mooi gaar.
posted by loewie on 11-10-2005
Salaam 3alikoum, heb deze eerder gemaakt maar ze gaan steeds kapot bij het rollen..niet in de lengte maar het rollen tot een rondje…hoe komt het?
posted by MADAME CUISINE on 11-10-2005
Goed insmeren met boter.
Als het te droog of te nat is, dan scheurt het.
posted by loewie on 12-10-2005
Moet ik het hele vel insmeren voor ik ga rollen?? want dan gaat het toch ook stuk??? weet het niet hoor hoe ik het ook doe het blijft scheuren.
posted by zaja on 13-10-2005
ik heb ze gister gemaakt en ze waren heerlijk! ook de gasten vonden ze lekker! van de 15 zijn er maar 2 gescheurd! bedankt voor dit recept!
posted by lele laila on 14-10-2005
Salam alekoem, zo die gaat ik vandaag maken.. laat het je weten wat ik er van vind, maar zo te zien, zien ze er supppeerrr uit…
posted by sihamkleuter on 14-10-2005
ik heb ze gemaakt en ze waren lekker en zagen er heel leuk uit!! goed idee kookgek!
posted by chefkokkin on 14-10-2005
Bedankt voor het recept ze zijn echt goed gelukt ze waren echt heerlijk!!!!
posted by Rzinia on 21-10-2005
moet je het niet in een bakje doen dat ehet zo rond blijft in de oven? waar koop je die speciale bakjes met net folie, waarin je kleine pastila of m7ansha in kan doen?
posted by sihamkleuter on 21-10-2005
je kan het gewoon op een ovenplaat leggen want ze blijven gewoon rond. maar je kan ze ook in dealimiumborjes leggen saat nog leuk ook!
die borjes kan ej halen bij deblokker, bij de barbeque produkten (daar hebben z eook aliminiumschalen)
posted by Rzinia on 21-10-2005
dank je sk en per hoeveel gaan ze? hoeveel bordjes voor hoeveel?>
posted by sihamkleuter on 21-10-2005
er zitten er 15 in, maar ik weet niet hoeveel ze kosten
posted by Rzinia on 21-10-2005
o 15 is genoeg. ik wil als het lukt ook aan mijn ma en zus geven.
posted by dikratoen on 24-10-2005
Ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn dit keer goed gelukt! Met filodeeg in een kartonnen verpakking is het echt prettiger!
posted by zahra_i on 27-10-2005
he dame kan je het ook met kip vullen want ik ben niet zo een garnalen freek
posted by hoda on 13-11-2005
Ik heb ze ook gemaakt, ze waren goed gelukt, dank je voor het recept.
posted by sami on 13-01-2006
dit lijkt mij heel lekker ik ga ze zekker maken .
posted by Belgica on 21-09-2006
Lekker voor in de ramadan! Ik ga ze proberen en laat het je weten insha-allah!
posted by Belgica on 21-09-2006
Lekker voor in de ramadan! Ik ga ze proberen en laat het je weten insha-allah!
posted by Sammy on 18-05-2007
moet ik het filodeeg aan beide kanten besmeren met gesmolten boter??
en scheurt het filodeeg niet ontzettend snel dan??
posted by hanan1977 on 10-09-2009
kan ik het beste bastilladeeg gebruiken of loempiavellen? alvast bedankt