Melui (opgevouwen pannenkoek)
2007-04-04- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 750 gram bloem
zout
lauwwarm water
olie
boter
Method
Step 1
Roer de bloem met zout door elkaar. Giet al roerend water erbij. Kneed het deeg tot het glad en soepel is. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een manderijn. Leg ze op een vlakke, ingevette ondergrond. Druk ze plat en duw de plakjes met een geoliede hand uit tot zeer dunne plakken.
Vouw deze aan alle zijden naar binnen zodat er vierkantjes ontstaan.
Bak de pannekoeken met boter in een marokkaanse koekenpan (farah) of een gewone koekenpan en vet hem telkens opnieuw in.
Seveer de melui met honing of suiker.
Cool
Ik hoop dat het jullie lukt…
posted by sjaahida on 04-04-2007
dat heet toch lemsemen? die ronde is toch melui? of heb ik het nou verkeerd begrepen?
posted by miss ikkie on 05-04-2007
bij ons (stam) is lemsemen en melui gewoon het zelfde. maar misschien is het weer bij iedereen anders.
posted by sjaahida on 05-04-2007
oki thanx 4 the info
posted by sousi on 05-04-2007
lemsemen vouw je anders en melui vouw je weer heel anders
posted by sousi on 05-04-2007
je kan het op de foto zien
posted by sousi on 05-04-2007
raar ???? dat me naam er niet bij staat
posted by Samira82 on 06-04-2007
melwie is rond en gemaakt van gedraaide slierten 😉
Dit is meer lemsemmen maar dan met alleen bloem.
posted by sjaahida on 06-04-2007
ja toch ? dat d8 ik dus ook hihih maar ja what’s in a name… als het maar lekker is 😉
posted by Samira82 on 10-04-2007
Precies 😉
posted by milka on 30-08-2008
kan iemand mij vertellen waarom het geheel zo krokant wordt?!?!? what did I do wrong?…
Misschien hoort het wel zo hoor, dat kan ook…
En is er iemand die me kan vertellen hoe die soort pannenkoek heet opgenouwd uit verschillenbde laagjes deeg? Ook zoet?
posted by bina on 22-03-2009
lekker