Medfoena
2005-10-06- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating
(4.3 / 5)
34 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 1/2 kilo vermicelli (shorbaat)
* 100 gram amandelen
* poedersuiker
* Kaneel
* 200 gram gele rozijnen
* Boter
* 1 grote kip
* 3 uien
* kasbour
* Ma3dnoes
* 2 tomaten
Method
Step 1
De shorbaat met gesmolten boter natmaken en laten stomen. Je moet uitkijken dat je ze niet heel lang laat stomen. Elke 10 min. ff controleren.
Amandelen koken, pellen en bakken in olie. Daarna fijnmalen.
Gele rozijnen ff koken in water of laten stomen tot ze zacht zijn.
De kip schoonmaken en het vel weghalen en in kleine stukjes snijden. In een grote pan doen met een beetje olijvenolie laten bakken.
De uien fijn snipperen en bij de kip toevoegen. Laat het ff een tijdje bakken en voeg kruiden (kerrie, zwarte peper, zout, saffraan, gember, rode peper), qasboer/ma3dnoes en tomaten (in stukjes gesneden) bij. Het geheel laten koken en voeg een limonadebeker water bij.
Als de kip gaar is dan moet er haast geen jus (marqa) zijn overgebleven in de pan. Je hebt dan een lekkere saus van tomaten en uien. Haal alleen de kip uit de pan en pluk het in kleine stukjes. De botjes gooi je weg.
Als je klaar bent voeg je de stukjes kip bij de uien en tomaten. Pak een grote bord en doe de kip met uien en tomaten in het midden.
Voeg de shorbaat erbij met de rozijnen. Daarna bestrooi je het met amandelen, kaneel en suiker.
Waarschuwing: De kip moet echt geen jus (Marqa) bevatten als je ‘m opdient.
posted by amira_van_kozina on 06-10-2005
medfoena is in principe seffa tenminste zo zeggen wij het, misschien zeggen jullie het anders. Maar het ziet er wel lekker uit!!! ma3aa salama
posted by Rzinia on 06-10-2005
heeeeeee leuk dat je het erop zet Shnieulaatje. he maar zet je die met kip ook die ziet er zooooooo heerlijk uit xxxjes
posted by Shnieula on 07-10-2005
amira_van_kozina,
Nee het is echt geen seffa. Wij maken seffa van couscoua en het bevat geen kip.
posted by oemZenjabiel on 07-10-2005
myammie!! ik kende t eerst niet, maar nadat jij t had geplaats heb ik t al 2keer gemaakt.. tis echt supper lekker! n vriendin zag laatst de restjes bij mij en nu heb ik haar moeten beloven t te maken zodra ze weer komt hih..toppertje!
posted by oem_mujahid2 on 07-10-2005
mmmm ziet er echt heerlijk uit!!
posted by oem_mujahid2 on 08-10-2005
salaam alaikoem, ik heb het vanavond gemaakt, en het was echt HEERLIJK!!Me man vond het ook heerlijk,hamdoulilah!!
posted by miss france on 09-10-2005
ik ga het ook eens proberen…
posted by Shnieula on 09-10-2005
oem_mujahid2 ik ben blij dat het je wel gelukt is. Het is zeker heeeeeeerlijk!
posted by dikratoen on 17-10-2005
De vermicelli stomen…., gewoon op de couscous manier?
posted by Rzinia on 17-10-2005
ja en niet te lang. het moet dezelfde kleur blijven alleen zachter worden. dat zei shnieula tegen me
posted by sallywoman on 25-10-2005
ik heb het bij me ouders thuis gemaakt en ze vonden het allemaal heel erg lekker toppie 😉
posted by jdidiya on 11-11-2005
Ik ben zo lang op zoek naar dit recpet
super heel erg bedankt
gr jdidiya
posted by sami on 08-04-2006
oooooooo daar krijg ik in eens zin in.
posted by mahan on 22-06-2006
hmmmmmmmmmm lijkt mij heerlijk,ik ga het zeker een keer maken inschallah.
posted by mahan on 22-06-2006
kan je het ook met kipfile maken
posted by MADAME CUISINE on 28-07-2006
Ja, hoor je kan het ook met kipfilet maken. Ik zla het een keer plaatsen met groenten en kip.
Ik zal dan ook de bereiding van de vermecelli erbij plaatsen
posted by mahan on 05-09-2006
oke dank je wel
posted by gelderse on 21-09-2006
Ik heb het gisteren gemaakt. Het is echt heerlijk.
posted by sennar on 11-11-2006
Salaam,kun je het ook met donkere rozijnen maken, heb dat nl alleen in huis.
posted by princessa on 14-11-2007
ik zal het vandaag maken
posted by kadilin on 19-01-2008
assalaam, lijkt mij echt ontzettend lekker.Ik heb het nog nooit gezien of gegeten, maar ga het toch zeker eens uitproberen. Het is hier in Oujda de gewoonte vrijdag’s altijd couscous te maken. Bij wie je ook komt er is altijd couscous, zo ook bij mij dus. InchaAllah ga ik dit volgende week vrijdag een keer proberen.
posted by fati on 20-10-2008
ik heb een vraagje hoe moet ik die vermicelin in boter doen en hoeveel gesmolten boter en hoelang moeten ze stomen moetik geen water bij doen kan je aub heel bereiding mailen naar mijn email fatimaatje83@hotmail.com baraka allahoe fiki
posted by sara38 on 24-10-2008
ik weet hoe je de chorba moet stomen . ikheb het geprobeerd maar het was nog hard gebleven
posted by xhindx on 07-07-2009
tbarkellah 3liek, ik vind het echt een lekker recept
posted by salima27 on 17-07-2009
tbark Allah 3eliek. Dit recept lukt iedere keer. Erg lekker.
posted by Juf on 03-09-2009
Heerlijk!
posted by Lalakifech on 16-03-2010
Hoe moet je de vermicelli stomen met boter…? Is het niet gewoon zo eerst stomen en dan de boter er bij boegen..? Ik zie dit recept nu pas en het lijkt me echt heerlijk! Bedankt voor het plaatsen.