Mecimek Corbasi (rode linzen soep)
2008-06-28- Cuisine: Turkse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
9 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 ui gesnippert
1 aardappel geraspt
1,5 glas rode linzen
10 glazen water
1 bouillon blokje
2 eetlepels boter
1 theelepel chilipoeder
1 eetlepel gedroogde munt
zout naar smaak
tomatenpuree
1 stukje citroen/limoen
Staafmixer
Method
Step 1
Bak de boter in een ruime soep pan. Doe hier de gesnipperde ui en geraspte aardappel in en bak het goud bruin. Was de linzen en voeg deze erbij. Voeg daarna de water en een boullion blokje erbij, laat het samen koken totdat de linzen fijn zijn en zo een beetje opgelost is. Als dit het geval is dan mix je het met de staafmixer totdat je een vloeibaar papje hebt. Zorg ervoor dat het niet te waterig is en als je merkt dat het te dik is doe je er wat water bij (volledig naar wens.
Pak daarna een steelpan en doe daar ook een beetje boter in en bak daarin een beetje tomaten puree, de gedroogde munt en chilipoeder in.
Doe dit geheel bij de soep en roer het goed totdat je een mooi oranje kleur in de soep ziet. Voeg naar smaak de zout.
Serveer de soep met Turks brood en een stukje citroen/limoen.
Eet smakelijk
posted by imen on 02-01-2009
kijk deze wilde ik altijd al maken,.,dankje wel
posted by lala gadoeza on 04-09-2009
salaam nuray heb 3 vraagje voor je hoop dat je me kan helpen om ze te beantwoorden
1)hoeveel tomaten puree moet er in?
2)welke bouilon blokje van rund schaap kip,groenten?
3)en hoeveel inhoud zit er in de glas?(ml)die je aangeeft.
ziet er heerlijk uit maar weet dus niet precies hoe het moet;) alvast bedankt
xx gadoeza