Loader

Mchewek

2008-10-15
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 13
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

13 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • *300 gram witte, gemalen amandelen
    *100 gram kristalsuiker
    *1 zakje vanillesuiker
    *geraspte schil van een halve citroen
    *2 eieren
    *grof gehakte of geschaafde amandelen om het amandeldeeg al rollend mee te bedekken
    *20 kleine stukje gedroogde papaya of andere fruit

Method

Step 1

Vermeng in een ruime kom de gemalen amandelen, de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp tot een stevig deeg. Werk er vervolgens één voor één de eieren door. (n.b.: het kan zo zijn dat er van de verschillende ingrediënten wat méér of wat minder nodig is om een goed deegmengsel te krijgen. Ook kan de grootte van de eieren uitmaken voor het uiteindelijke resultaat.Bewaar van de 2 eieren een klein beetje eiwit om de m'chewek doorheen te halen zodat het amandelschaafsel of de grofgehakte amandelen er aan blijven plakken.

Kneed het amandelmengsel goed zodat er een niet-plakkend deeg ontstaat. Maak van het deeg balletjes zo groot als een walnoot, maak ze iets plat en bevochtig ze rondom met wat eiwit.Rol ze vervolgens door de amandelstukjes of de geschaafde amandelen.

Steek in elke m'chewek een stukje papaya (of een stukje ander gedroogd fruit).

Plaats de M'chewek op een beboterd en licht bebloemd bakblik in een voorwarmde oven op gaststand 5 en bak ze 10 tot 12 minuten.

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by Dalilah on 16-10-2008

    ziet er erg lekker uit, ben zelf gek op
    amandelen.Ik ga het zeker een keer
    proberen.

  2. posted by sadiye on 26-10-2008

    deze zijn echt lekker..

  3. posted by yassmin on 30-10-2008

    hoeveel stuks krijg je ongeveer van dit recept

  4. posted by sadiye on 30-10-2008

    ongeveer 22 maar het ligt ook aan hoe groot je de koekjes maakt.

  5. posted by seyma* on 01-11-2008

    hmmm ik heb deze net gemaakt ze zijn echt heerlijk ze zijn al op 😀

  6. posted by sadiye on 01-11-2008

    😉

  7. posted by wafae_gril on 02-11-2008

    ik heb ze vndaag geprobeerd ze zijn zow lkkr ik kan gwn niet stoppen met eten echt waar:$

  8. posted by sadiye on 02-11-2008

    ja he 😀 bij ons was het ook gelijk op 😀 ik ben blij dat je ze lekker vond.

  9. posted by aaznag on 09-09-2009

    vraagje moet er helemaal geen boter of olie bij

  10. posted by sadiye on 09-09-2009

    nee want die gemalen amandelen zijn al vettig hoeft niet

  11. posted by youssra.el on 14-09-2009

    Je hoeft dus de amandelen niet te bakken, schillen en dan malen?

  12. posted by sadiye on 14-09-2009

    ja dat klopt maar wel ontvelde amandelen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.