Mchewek
2008-10-15- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
13 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- *300 gram witte, gemalen amandelen
*100 gram kristalsuiker
*1 zakje vanillesuiker
*geraspte schil van een halve citroen
*2 eieren
*grof gehakte of geschaafde amandelen om het amandeldeeg al rollend mee te bedekken
*20 kleine stukje gedroogde papaya of andere fruit
Method
Step 1
Vermeng in een ruime kom de gemalen amandelen, de suiker, de vanillesuiker en de citroenrasp tot een stevig deeg. Werk er vervolgens één voor één de eieren door. (n.b.: het kan zo zijn dat er van de verschillende ingrediënten wat méér of wat minder nodig is om een goed deegmengsel te krijgen. Ook kan de grootte van de eieren uitmaken voor het uiteindelijke resultaat.Bewaar van de 2 eieren een klein beetje eiwit om de m'chewek doorheen te halen zodat het amandelschaafsel of de grofgehakte amandelen er aan blijven plakken.
Kneed het amandelmengsel goed zodat er een niet-plakkend deeg ontstaat.
Maak van het deeg balletjes zo groot als een walnoot, maak ze iets plat en bevochtig ze rondom met wat eiwit.Rol ze vervolgens door de amandelstukjes of de geschaafde amandelen.
Steek in elke m'chewek een stukje papaya (of een stukje ander gedroogd fruit).
Plaats de M'chewek op een beboterd en licht bebloemd bakblik in een voorwarmde oven op gaststand 5 en bak ze 10 tot 12 minuten.
posted by Dalilah on 16-10-2008
ziet er erg lekker uit, ben zelf gek op
amandelen.Ik ga het zeker een keer
proberen.
posted by sadiye on 26-10-2008
deze zijn echt lekker..
posted by yassmin on 30-10-2008
hoeveel stuks krijg je ongeveer van dit recept
posted by sadiye on 30-10-2008
ongeveer 22 maar het ligt ook aan hoe groot je de koekjes maakt.
posted by seyma* on 01-11-2008
hmmm ik heb deze net gemaakt ze zijn echt heerlijk ze zijn al op 😀
posted by sadiye on 01-11-2008
😉
posted by wafae_gril on 02-11-2008
ik heb ze vndaag geprobeerd ze zijn zow lkkr ik kan gwn niet stoppen met eten echt waar:$
posted by sadiye on 02-11-2008
ja he 😀 bij ons was het ook gelijk op 😀 ik ben blij dat je ze lekker vond.
posted by aaznag on 09-09-2009
vraagje moet er helemaal geen boter of olie bij
posted by sadiye on 09-09-2009
nee want die gemalen amandelen zijn al vettig hoeft niet
posted by youssra.el on 14-09-2009
Je hoeft dus de amandelen niet te bakken, schillen en dan malen?
posted by sadiye on 14-09-2009
ja dat klopt maar wel ontvelde amandelen.