Marokkaanse visballetjes (dorma)
2012-12-26- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Rijstbal gemengd met visfilet in tomatensaus.
Ingredients
- - 1kg witte visfilet
- 250g basmati rijst
- een bosje peterselie (Marokkaans)
- 1ui
- 1 rode paprika
- 2 blokje groente bouillon (liefst knorr)
- 200g groene olijven
- Marokkaanse kruiden o.a.: witte peper, gember, komijn, rode paprika poeder en zafraan.
- olijfolie
- tomatensaus (voor b.v. spaghetti)
Method
Step 1
- Snij de ui in kleine bokjes en bak die in olijfolie in de pan, voeg de rode paprika toe, het moet ook in blokjes
- Voeg er dan ongeveer 300ml tomatensaus toe en de peterselie.
- Zet al de kruiden en de bouillon blokjes er bij
- Voeg 1L water toe en laat het op een laag vuurtje koken.
- Mix het vis fijn in een mixer of blender ( een beetje zoals gehakt)
- Zet de rijst en de "gehakte vis" in een beslagkom, voeg olijfolie toe, kruiden, peterselie en meng het heel goed,
- Rol het in de vorm van balletjes (je mag kiezen hoe groot).
- Zet de balletjes in de saus en laat het ongeveer 15min koken.
- Laat het 20min rusten zodat het rijst intrekken.
KLAAR!