Marokkaanse vijgenkoekjes
2006-01-13- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: een bord vol
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.1 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Het amandeldeeg:
* 200 gr. gemalen amandelen,
* 2 eiwitten,
* 100 gr. poedersuiker,
* enkele druppels groene kleurstof.
Het biscuitdeeg (vulling):
* 100 gr. meel,
* 100 gr.kristalsuiker,
* 4 eieren,
* 1 zakje vanillesuiker,
* 50 gr. boter,
* abrikozenjam of aardbeienjam.
* zakje bakpoeder,
Method
Step 1
Doe in een ruime kom de fijngemalen amandelen. Voeg de poedersuiker en de eiwitten toe en meng dit goed door elkaar. Vervolgens voeg je enkele druppels kleurstof toe. Kneed het deeg door elkaar heen, het moet zeer soepel zijn.
Doe de kristalsuiker, eigeel, vanillesuiker en de gist in een ruime kom. Met behulp van een garde of handmixer klop het je geheel schuimig.
Voeg het meel en de boter toe en kneed tot je een gelijkmatige deeg krijgt. Klop het eigeel goed schuimig dat het wit wordt en meng dit verder bij het deeg. Doe het deeg in een vorm en laat het ongeveer 15 minuten bakken in de oven. Haal de biscuit uit de oven en laat het afkoelen. Snijd de biscuit grof in stukken en kneed het weer tot een deeg. Voeg een beetje jam toe om weer een gelijkmatige deeg te krijgen. Maak van het deeg kleine bolletjes ter grootte van een kers.
Pak het amandeldeeg. SRol het deeg uit met een dikte van 1 cm.
Met behulp van een glas snijdt je er cirkels uit van ongeveer 5 cm doorsnede. Doe op elke cirkel een bolletje biscuit . Bedek met het amandeldeeg het rondje en sluit af met een lange sliertje in een vorm van een vijg. Druk het deeg goed aan met je handen (of met een mes).
Bestrooi poedersuiker over de vijgjes heen. Schud de overtollige poedersuiker weg van de vijgjes en zet ze in vormpjes neer.
posted by Goegie* on 13-01-2006
Echt Masha Allah!Mijn schoonouders komen volgende week terug van de Hajj, dus ga ze zeker mooi! Super leuk idee met die vijgen!
posted by receptenvrouw on 13-01-2006
ik heb deze koekjes altijd al mooi gevonden maar ik heb ze nog nooit gemaakt misschien dat het nu wel tijd word om te maken
posted by women on 14-01-2006
nou succes dames ik ben benieuwd
posted by Goegie* on 14-01-2006
Zeg women? In welke vorm bak je die biscuit?
posted by women on 16-01-2006
wat voor vorm zo een waar je pastila in bakt in de oven zo een b.v
nou succes
posted by Goegie* on 16-01-2006
Dankjewel women, ik was echt aan het wachten op je reactie, ik ga ze straks gelijk maken! Liefs
posted by women on 16-01-2006
ok sorry dat ik niet eerder reageerden was druk bezig met een verbouwing hier in mijn huis maar ik hoor het wel of het gelukt is groetjes women
posted by Goegie* on 17-01-2006
Dat geeft niet hoor..Ik heb ze gemaakt en ze zijn zeker gelukt, echt heerlijk, precies marsepijn he? Mijn man was meteen verslaafd! Bedankt voor het receptje!
posted by 311276 on 17-01-2006
er staat twee keer geschreven bij de bereidingswijze dat je eigeel moet toevoegen hoe zit dat nou?
kan iemand mij vertellen wat er nou precies bedoelt wordt?
posted by 311276 on 17-01-2006
en op hoeveel graden moet je het biscuit bakken?
posted by faam on 18-01-2006
Mashallah tbarkellah 3lik…. Ze zien er lekker uit, ze lijken sprekend op echte vijgen.
posted by women on 22-01-2006
bedankt faam voor je lieve waardevolle opmerking
posted by women on 22-01-2006
je moet het 2 keer bij voegen zoals het geschreven staat 311276
posted by women on 22-01-2006
en oven stand is bij mij 160 ik heb hete lucht oven maar dat is bij iedereen verschillend het moet niet te heet zijn snap je nou succes
posted by nadiabe on 08-02-2006
Salaam Women
Tbarkellah hliek. Echt prachtig.
Hoeveel eigelen moet je nu eigenlijk mengen met het kristalsuiker enzo en hoeveel moet je er apart schuimig opkloppen. Of bedoel je dat je de eiwitten schuimig moet opkloppen?
Ik zie dat de vraag al eens gesteld geweest is maar ik begrijp het antwoord niet goed. Sorry daarvoor.
Chokran
posted by nadiabe on 16-02-2006
Salaam women
Ik wil heel graag die koekjes eens uit proberen maar ik heb echt een antwoordje nodig van jou. Please laat iets weten.
Chokran
posted by ouminsaf on 03-04-2006
salaam women, ik heb deze koekjes vorige week gemaakt.maar heb een vraagje de amandeldeeg was nogal lopen en dus kon het zeker niet uitrollen om cirkels vanuit te snijden. kan het zijn dat ik enkel 1 eiwit moet doen ipv 2? Choekran , als je mij hierbij kan helpen
posted by gelderse on 09-09-2006
Ouminsaf ik heb maar 1 eiwit gebruikt en het een dag in de koelkast laten rusten.Zo wordt het steviger. Ondanks dat bleef het kleven op je handen. Ik heb net zo lang poedersuiker toegevoegt. Tot het goed bewerkbaar was.
posted by ILDIKO on 28-04-2007
Beste meisjes!
In het recept, heb ik een grote fout ontdekt. Bij het Ingredienten kan ik GEEn gist terug finden maar WEL bakpoeder. Maar bij het bereiding WEL gist vind ik . Ik will graag weten, welke WEL bij de recept hoort. Bedankt en groetjes!
posted by sjaahida on 29-04-2007
ik denk niet dat het een fout is … de meeste koekjes worden namelijk met bakpoeder gemaakt, broodprodukten worden meer met gist gemaakt.
posted by ILDIKO on 02-05-2007
Hallo meisjes! Sorry Sjaahida, maar je hebt gelijk, maar dat bedoelde ik niet. Het is één recept wat er staat, maar bij de ingrediënten van die ene recept staat dat er 1/2 zakje bakpoeder in moet en bij de bereidingswijze van die recept staat er opeens dat er gist in moet met het mengen van suiker en de eigeel, wordt er dan hier hetzelfde bedoelt of is het een typfoutje? deze probleem ben ik tegen gekomen in de recept van de Marokkaanse Vijgenkoekjes!
Alvast Bedankt!
(ps: niet slecht bedoelt!)
posted by zinebtjuh on 20-05-2007
ik heb ze geprobeert te maken alleen ze nemen zo veel tijd in beslag en zo moeilijkkkkkkk !
posted by sadiye on 06-10-2008
bij mij is het gelukt sow echt heel lekker het lijkt echt op vijgen groen van buiten en binnen zie je zo de deeg en de aarbeipitten erdoorheen grappig is dat 😀 😀
posted by esmee on 04-12-2008
sadiye, was het moeilijk om te maken, hoe lang was je ermee bezig?
Heb je nog tips:P
posted by sadiye on 05-12-2008
alleen met dat uitrollen van de buitenkant(was zacht)had ik wat problemen mee plakte een beetje aan de deegroller maar ik dee er gemalen amandelen er bij om het deeg harder te maken.maar het deeg is wel rekbaar toen ik die rondjes met een uitsteekvormpje eruit deed kreeg ik hem ook moelijk uit de vorm maar overheen die deegballen doen was wel goed je kan het zelf vormeren.
posted by Amifati on 18-09-2009
moten de amandelen gebakken zijn