Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten
2005-10-05- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Hoofdgerecht
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 4
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 400 g pompoen-
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 rode uien, in ringen
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 3 tomaten, in partjes
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 blik kikkererwten (400 g)
- 1/2 zakje verse munt (a 15 g), in reepjes
Method
Step 1
Pompoen in dikke plakken snijden, dun schillen, pitten verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In braadpan olie verhitten.
Pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en 1 tl zout erdoor scheppen.
Groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaarstoven. Af en toe omscheppen.
In zeef kikkererwten afspoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.
Kikkererwten door groenten scheppen en 10 min. zachtjes meestoven.
Op smaak brengen met zout en peper. Munt erover strooien.
Serveren met Marokkaans of Turks brood.
Heerlijk en makkelijk te maken. Dit is een vegetarisch gerecht maar je kan dit ook met kip, kalfs of lamsvlees maken
posted by oembibi on 09-10-2005
ziet er lekker gezond uit