Marokkaanse donuts (beignets)
2009-09-05- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 12
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4.7 / 5)
6 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 500 gram bloem,
1 etl fijne suiker,
half koffielepel zout,
zakje vanillesuiker,
1 ei,
1 enhalf koffielepel bakkergist,
grote glas water,
olie om te frituren,
Decoratie: poedersuiker of fijne suiker
Method
Step 1
salamalaikoum zusters,
Doe in een shcaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanillesuiker, ei en gist aan toe (gist eerst oplossen in beetje lauwe water)
Meng alles goed doorelkaar terwijl je er lauw water aan toevoegt tot het deeg gelijkmatig is.
Kneed krachtig tot het deeg niet meer plakt.
Rol het deeg uit tot een plak van ong 6mm dikte en steek er met een glas rondjes uit.
Steek in het midden v/d cirkel nog een klein rondje uit en verwijder dit rondje uit de deegcirkel.
(je hebt nu een cirkel met een gat)
Leg de beignets op een met bakpapier bekleed bakblik, dek ze af met bakpapier en laat de beignets rijzen tot ze 2keer zo dik zijn geworden.
Dan moet je ze frituren in hete olie aan beide kanten (moet goud geel zijn)
en eet smakelijk hé
wassallam
de hoeveelheid weet ik echt niemeer maar denk zeker ong 15 stuks ofzo
posted by melahat on 05-09-2009
1 ei
posted by lela.leila on 05-09-2009
Salaam
ik heb het recept uitgeprobeerd en ze zijn echt goed, je moet wel goed blijven doorkneden. en even over die hoeveelheid; ik heb er de eerste keer een stuk of 40 uitgehaald hoor!!misschien was men glas ietsje kleiner :-s
beslama!
posted by koken20 on 05-09-2009
hmm zie er heerlijk uit moet ik zkkr eens gana proberen
fijne ramadan
posted by sadiye on 05-09-2009
hmm lekker hoor
posted by Dounya101 on 05-09-2009
ik heb ze geprobeerd en het proeft inderdaad heerlijk.
is ook heel gemakkelijk! soukran
posted by hayati on 06-09-2009
ik ga het nu ook proberen.jullie horen het nog wel inchallah.gair inchallah
was sallam
posted by hammoudi on 08-09-2009
hoi ik heb ze vandaag uit geprobeert ik hoop dat ze lukken jullie horen van me insallah
posted by Maryam7 on 10-09-2009
kun je met de restjes deeg van de randjes en binnenste rondjes nieuwe donuts maken of gewoon weggooien?
posted by melahat on 10-09-2009
ik gooi da gewoon weg
posted by charmoula on 14-09-2009
salam idd met 500gram bloem kreeg ik ook zeker een stuk of 40 beignets.
Maryam: de restjes deeg kan je opnieuw kneden. en nog meer beignets uithalen..
succes allemaal en eet smakelijk!
posted by hayatzine on 28-09-2009
lekker. dat heet toch sevnez. gr hayat
posted by gewoonmezelf on 18-08-2010
salaam,als je droge gist wilt gebruiken i.p.v. bakkersgist hoeveel moet dat dan zijn?