Loader

Marokkaanse donuts (beignets)

2009-09-05
  • Servings: 12
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.7 / 5)

4.7 5 6
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

6 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Oliebollen

    Oliebollen recept

  • Perencake met speculaaskruiden

    Perencake met speculaaskruiden

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Griesmeel Stokbrood

    Griesmeel Stokbrood

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gram bloem,
    1 etl fijne suiker,
    half koffielepel zout,
    zakje vanillesuiker,
    1 ei,
    1 enhalf koffielepel bakkergist,
    grote glas water,
    olie om te frituren,
    Decoratie: poedersuiker of fijne suiker

Method

Step 1

salamalaikoum zusters,

Doe in een shcaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanillesuiker, ei en gist aan toe (gist eerst oplossen in beetje lauwe water)
Meng alles goed doorelkaar terwijl je er lauw water aan toevoegt tot het deeg gelijkmatig is.
Kneed krachtig tot het deeg niet meer plakt.

Rol het deeg uit tot een plak van ong 6mm dikte en steek er met een glas rondjes uit.
Steek in het midden v/d cirkel nog een klein rondje uit en verwijder dit rondje uit de deegcirkel.
(je hebt nu een cirkel met een gat)

Leg de beignets op een met bakpapier bekleed bakblik, dek ze af met bakpapier en laat de beignets rijzen tot ze 2keer zo dik zijn geworden.

Dan moet je ze frituren in hete olie aan beide kanten (moet goud geel zijn)

en eet smakelijk hé
wassallam

de hoeveelheid weet ik echt niemeer maar denk zeker ong 15 stuks ofzo

Deel dit recept met anderen

Comments (12)

  1. posted by melahat on 05-09-2009

    1 ei

  2. posted by lela.leila on 05-09-2009

    Salaam
    ik heb het recept uitgeprobeerd en ze zijn echt goed, je moet wel goed blijven doorkneden. en even over die hoeveelheid; ik heb er de eerste keer een stuk of 40 uitgehaald hoor!!misschien was men glas ietsje kleiner :-s
    beslama!

  3. posted by koken20 on 05-09-2009

    hmm zie er heerlijk uit moet ik zkkr eens gana proberen
    fijne ramadan

  4. posted by sadiye on 05-09-2009

    hmm lekker hoor

  5. posted by Dounya101 on 05-09-2009

    ik heb ze geprobeerd en het proeft inderdaad heerlijk.

    is ook heel gemakkelijk! soukran

  6. posted by hayati on 06-09-2009

    ik ga het nu ook proberen.jullie horen het nog wel inchallah.gair inchallah
    was sallam

  7. posted by hammoudi on 08-09-2009

    hoi ik heb ze vandaag uit geprobeert ik hoop dat ze lukken jullie horen van me insallah

  8. posted by Maryam7 on 10-09-2009

    kun je met de restjes deeg van de randjes en binnenste rondjes nieuwe donuts maken of gewoon weggooien?

  9. posted by melahat on 10-09-2009

    ik gooi da gewoon weg

  10. posted by charmoula on 14-09-2009

    salam idd met 500gram bloem kreeg ik ook zeker een stuk of 40 beignets.

    Maryam: de restjes deeg kan je opnieuw kneden. en nog meer beignets uithalen..
    succes allemaal en eet smakelijk!

  11. posted by hayatzine on 28-09-2009

    lekker. dat heet toch sevnez. gr hayat

  12. posted by gewoonmezelf on 18-08-2010

    salaam,als je droge gist wilt gebruiken i.p.v. bakkersgist hoeveel moet dat dan zijn?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.