Marokkaanse dikke groentensoep met kip
2013-09-27- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
- 250 gram courgettes;
- 250 gram aardappelen'
- 250 gram wortelen;
- 250 gram flespompoen;
- 250 gram meiknolletjes (zie afb.2);
- 200 gram prei;
- 6 fijngehakte teentjes knoflook;
- 2 kippenpoten;
- 2 driehoekjes La vache qui rit (of meer);
- peper en zout naar smaak;
- 1 kippenbouillonblokje;
- 4 eetlepels olie;
- 2 eetlepels roomboter;
- gehakte platte peterselie om te versieren.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Was, schil en snijd alle groenten in kleine blokjes.
Verhit de olie in een soeppan en voeg daar de groentenblokjes en de kippenpoten aan toe.
Voeg peper en zout naar smaak en het verkruimelde kippenbouillon-blokje toe en laat een paar minuten al omscheppend bakken.
Giet er dan zoveel kokend water bij dat alles goed onder staat.
Laat alles zachtjes koken totdat de groenten en de kip gaar zijn.
Haal de kip uit de soep, verwijder het vel en haal het kippenvlees van de botjes; snijd of scheur dat in kleine stukjes.
Verhit de roomboter in een koekenpan en voeg daar de stukjes kip en de gehakte knoflook aan toe.
Bak alles al omscheppend goudbruin.
Voeg de driehoekjes La vache qui rit toe aan de soep, neem een staafmixer en mix de soep glad en crèmig.
Schep de soep in mooie kommen en versier met wat van het kip/knoflookmengsel en wat fijngehakte platte peterselie.