Marokkaanse baklava
2006-10-22- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.6 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Inhoud:
* 3 kommen amandelen (gekookt in water, gepeld, geroosterd en grof gehakt)
* 1 kom poedersuiker
* 3 eetlepels bona (gesmolten)
* mazhar Omhulsel:
* Filodeeg
Afwerking:
* Gesmolten boter
* 3 geklopte eieren
* Honing
Method
Step 1
* Kook de amandelen in water en pel deze. Bak ze in de olie goudbruin of rooster ze in de oven. Hak ze grof in de keukenmachine en doe dit in een teil.
* Doe bij de amandelen de 3 eetlepels gesmolten boter en de kom suiker. Doe er net zoveel mazhar bij totdat de mengsel korrelig wordt. De vulling is klaar.
* Leg een blad filodeeg op het aanrecht en besprenkel deze met de gesmolten boter (afwerking)
* Verdeel een dunne laag van de vulling over het blad filodeeg en rol deze van je af totdat je een staaf krijgt. Let wel op: Bij elke rol die je maakt besprenkel je de laag met boter. Als je een staaf hebt dan snij je stukjes in ruitvorm van de staaf. Deze smeer je aan de zijkanten (waar de vulling te zien is) met de geklopte eieren en leg ze op een ovenbakplaat.
* Als je de ovenbakplaat vol hebt kan deze in de voorverwarmde oven totdat ze goud bruin gebakken zijn.
* In de tussentijd warm je de honing op in een pan, het mag niet al te heet zijn. Doe de pan uit en dompel de gebakken baklava's in de honing. Laat ze goed de honing tot zich opnemen en doe ze dan in een vergiet om uit te lekken. En zo werk je ze allemaal af.
Ik hoop dat het duidelijk is. Anders hoor ik het wel...eet smakelijk en EIDKOUM MOUBARAK
posted by Juffie on 22-10-2006
Ik moet er weer eens bij vermelden dat het mijn recept is. Op de een of andere manier pakt het programma mijn naam niet. Doeiii
posted by Hind on 13-11-2006
Hey liefje, ik heb ze gemaakt hoor en ze waren heerlijk. Alleen kwamen ze niet uit zoals op de foto…………………. ahahahahahah 😉
posted by amina12 on 18-11-2006
hoi het ziet der heerlijk uit tnx
posted by sadiye on 08-12-2008
hahhahahahhaha foto van lasagne zit er op