Marokkaans filotaartje (tonijn en ei)
2005-10-28- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
11 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- * 6 vellen filodeeg
* 30 gram boter, gesmolten
* 1 kleine ui, fijngesnipperd
* 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt
* 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt
* 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
* 2 eieren.
Hulpmiddelen: mengkom, bakplaat.
Method
Step 1
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7). Snijd de deegvellen in de breedte doormidden. Bestrijk 4 velletjes met boter en leg ze op elkaar. Dek de rest af met een vochtige theedoek. Meng de ui, tonijn, olijven en peterselie in een kom en schep de helft hiervan op één kant van het beboterde deeg, laat een randje deeg over. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en breek hierin een ei, het moet heel blijven. Voeg zout en versgemalen peper toe. Bestrijk nog 2 deegvelletjes met boter en leg ze bovenop de tonijn met ei. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg dan stevig op, maar zorg dat het ei heel blijft.
Bereidingswijze:
Leg de rol op een licht ingevette bakplaat en bestrijk hem met boter. Maak op dezelfde wijze nog een rol met de rest van het deeg, de vulling en het ei. Bak de rollen 15 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is. Na 15 minuten is de eierdooier nog zacht, als je liever hebt dat de eierdooier hard is, laat je het iets langer in de oven..
posted by Bollebuik on 11-11-2005
Deze heb ik eens een paar maanden terug uitgeprobeerd, de moeite waard!!
posted by ellouisa on 11-11-2005
zien er lekker uit!
posted by prinses nisrin on 12-12-2005
lekker zeg!
posted by awe on 08-08-2006
hey, ik zou dit recept graag vergetarisch willen maken. Heb je een tip om de tonijn te vervangen voor iets anders?
Alvast bedankt, liefs
posted by awe on 08-08-2006
hey, ik zou dit recept graag vergetarisch willen maken. Heb je een tip om de tonijn te vervangen voor iets anders?
Alvast bedankt, liefs
posted by zilla on 04-09-2006
MMMM, dat ziet er goed uit! Ga ik binnnenkort uitproberen.
posted by Mvr.Tajina on 14-10-2006
Ze zien er echt lekker uit zeg .
hmmm ….
Die ga ik ckr uitprOberen 😉
x.
posted by samya on 21-10-2006
zien er lekker uit maar is dit recept maar voor 2 porties?
posted by Faarr. on 25-08-2008
Ik had een vraagje..
Hoe komt het dat het deeg breekt als ik ‘m snijd?
Heb je tips voor mij?
Alvast bedankt!
Kusje
posted by troep on 16-09-2009
besmeer de deeg met boter dan droogt ie niet uit,