Loader

Marokkaans filotaartje (tonijn en ei)

2005-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 11
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

11 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • * 6 vellen filodeeg
    * 30 gram boter, gesmolten
    * 1 kleine ui, fijngesnipperd
    * 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt
    * 6 zwarte olijven, zonder pit, fijngehakt
    * 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
    * 2 eieren.
    Hulpmiddelen: mengkom, bakplaat.

Method

Step 1

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200 C (stand 6-7). Snijd de deegvellen in de breedte doormidden. Bestrijk 4 velletjes met boter en leg ze op elkaar. Dek de rest af met een vochtige theedoek. Meng de ui, tonijn, olijven en peterselie in een kom en schep de helft hiervan op één kant van het beboterde deeg, laat een randje deeg over. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en breek hierin een ei, het moet heel blijven. Voeg zout en versgemalen peper toe. Bestrijk nog 2 deegvelletjes met boter en leg ze bovenop de tonijn met ei. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg dan stevig op, maar zorg dat het ei heel blijft.

Bereidingswijze:
Leg de rol op een licht ingevette bakplaat en bestrijk hem met boter. Maak op dezelfde wijze nog een rol met de rest van het deeg, de vulling en het ei. Bak de rollen 15 minuten in de oven, tot het deeg goudbruin is. Na 15 minuten is de eierdooier nog zacht, als je liever hebt dat de eierdooier hard is, laat je het iets langer in de oven..

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by Bollebuik on 11-11-2005

    Deze heb ik eens een paar maanden terug uitgeprobeerd, de moeite waard!!

  2. posted by ellouisa on 11-11-2005

    zien er lekker uit!

  3. posted by prinses nisrin on 12-12-2005

    lekker zeg!

  4. posted by awe on 08-08-2006

    hey, ik zou dit recept graag vergetarisch willen maken. Heb je een tip om de tonijn te vervangen voor iets anders?
    Alvast bedankt, liefs

  5. posted by awe on 08-08-2006

    hey, ik zou dit recept graag vergetarisch willen maken. Heb je een tip om de tonijn te vervangen voor iets anders?
    Alvast bedankt, liefs

  6. posted by zilla on 04-09-2006

    MMMM, dat ziet er goed uit! Ga ik binnnenkort uitproberen.

  7. posted by Mvr.Tajina on 14-10-2006

    Ze zien er echt lekker uit zeg .
    hmmm ….

    Die ga ik ckr uitprOberen 😉

    x.

  8. posted by samya on 21-10-2006

    zien er lekker uit maar is dit recept maar voor 2 porties?

  9. posted by Faarr. on 25-08-2008

    Ik had een vraagje..
    Hoe komt het dat het deeg breekt als ik ‘m snijd?

    Heb je tips voor mij?

    Alvast bedankt!

    Kusje

  10. posted by troep on 16-09-2009

    besmeer de deeg met boter dan droogt ie niet uit,

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.