Marokkaans criossants
2006-09-07- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4 / 5)
18 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Deeg:
250 gr bloem
250 gr boter of margarine
een snufje zout.
vulling:
150 gepelde amandelen
150 gr suiker
1 ei
2 eetl oranjebloesemwater
1 theel kaneel
glaceersuiker( ik ken die niet, ik gebruik fijne malen suiker of basterdsuiker)
Method
Step 1
Bereid eerste het deeg: Zet een grote schaal enkele minuten in de koelkast zodat deze goed koud wordt. Doe de bloem en de in stukjes gesneden boter erin, samen met het zout. Werk de ingredienten snel dooreen. Giet er in één keer 3 eetl. ijskoud water over. Kneed het deeg snel en krachtig. Rol het deeg in een bal en als het brokkelt, besprenkelt u het met wat ijswater, telkens met enkele druppels tegelijk totdat het deeg lichtjes elastisch is gfeworden. Laat het deeg 1 uur op een koele plaats rusten.
Terwijl het deeg rust, bereidt u de vulling: Leg de amandelen op een ovenplaat endroog ze in de oven in enkele minuten. Als ze mooi goudbruin van kleur zijn, doet u ze in de mixer of stampt ze fijn in een mortier.
Werk de suiker, het hele ei, de helft van het oranjebloesemwater en het kaneel er zorgvuldig door.
Trek het deeg uiteen enrol het uit met de deegroller tot een plak van 2 mm dikte. Snijd met een scherp mes of deegradertje het deeg in vierkantjes van 7 a 8 cm vierkant.
Leg de vierkantjes deeg met een punt naar boven gericht voor u op het werkblad en schep op de bovenste punt een 1/2 eetl vulling. Voerm een soort worstje van 5 cm lang van de vulling. Vouw de bovenste punt nu over de vulling en rol het deeg op in de vorm van een criossant. Druk de uiteiden stevig toe, Zodat de vulling er niet uit kan lopen.
Leg de rolletjes op een (niet ingevette) ovenplaat en vouw ze in de vorm van een croissant. Leg ze niet de dicht tegen elkaar.
Maak met een naald enkele gaatjes in de criossants en zet ze 20 min. in een tamelijk lauwe oven (150?C, thermostaat 4/5)
Als ze mooi goudbruin zijn gebakken, neemt u ze uijt de oven en legt ze op een taartrooster. Besprenkel ze met de rest van het oranjebloesemwater.
Rol elke croissant door de glaceersuiker ( kan ook poedersuiker of basterdsuiker in fijn malen). e leg ze weer op het rooster. Serveer ze koud.
Als Na 20 minuten oven geen lichtbruin ziet, dan ff wat nog 5 of 7 minuten laten oven
posted by miss ikkie on 07-09-2006
heeft iemand deze al uitgeprobeerd sinds deze hier staat??
posted by ellouisa on 14-09-2006
ziet er lekker uit!!
posted by libeluli on 19-09-2006
ben benieuwd, en eindelijk eenidee om die nootjes te malen, hihihih ikwst dat niet, ik dacht je moet ze koken ofzo hahahaha, ga t binnekort uitproberen, ojALLLAH, xxxx libeluli
posted by Mvr.Tajina on 20-09-2006
zo dat ziet er lekker uit !!!
hhmmm…
ik gaan die koekjes zeker met ramadan uitproberen
posted by lady_danger on 12-12-2006
aaaah wallah ik word gek van al deze koekjes ik dacht dat ik niks kon vinden voor de alied en zo te zien kan ik zelfs geen keuzes maken tbarkallah 3like oegtie ziet er fantastisch uit schat;)
posted by libeluli on 13-12-2006
salam yasmina, ik heb ze eeeeeeindelijk gemaakt, alleen…. ik vond die verhouding 250-250 n beetje raar,ik dacht dat word dus erg boterachtig deeg, dus ik heb veel meer meel bij gedaan, want het bleef heeel erg plakkerig… uitelindelijk waren ze wel heeeeeel lekker maar het deeg brak n beetje tijdens het rollen, ONDANKS dat iker water bij deed (zoals jou tip aangaf)..dus we konden ze wel lekker eten ,maar het zag er niet uit boehoeeeeeeeeeeee…..heb je aljeblieft raad. moet het echt 250 boter en 250 bloem zijn??? knuffel belsam libeluli
posted by libeluli on 13-12-2006
beslama hihihi koes koes
posted by sadiye on 25-08-2009
hmmmm
posted by sadiye on 01-02-2011
zo zo 😀