Loader

Manti

2006-10-28
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Le3des - Marokkaanse linzen

    Le3des – Marokkaanse linzen

  • Ibawen marmita - Marokkaanse bonen met lamsvlees

    Ibawen marmita – Marokkaanse bonen met lamsvlees

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 500 gram bloem
    1 ei
    zout
    300 gram gehakt
    zwarte peper,zout

Method

Step 1

Deeg:

Doe de bloem in een bak en maak er een kuiltje in. Doe het ei erin en een beetje zout en strooi terwijl je kneedsteeds wat water in tot het een goed en soepel deeg is. ( niet plakkerig of droog) Dek het af en laat dit 10 minuten rusten.

Rul het gehakt en kruid dit met zout en zwarte peper.

Bereiding mant:

Snijd het deeg in stukken. Je begint met 1 stuk en opend deze rollend met een deegroller tot een flinterdunne (ongeveer 1 milimeter) grote rond...... Deze snijd je eerst in de lengte in dunne banen van een cm of 1.5 en daarna in de breedte op dezelfde manier. Daarna vul je de kleine vierkantjes met een klein beetje gehakt. Je knijpt de puntes naar elkaar toe en legt ze op een bord waar bloem op ligt. Dit doe je allemaal zo.Als je alle manti gevormd heb zet je een pan water doe er wat zout in en een bouilonblokje en doe de manti erin en kook de manti gaar zo'n 20 min. proef even of het gaar is anders nog iets langer laten koken. Als ze gaar is giet je de manti af in een vergiet. Leg ze daarna in een diepe bord of schaal...

Sausje:

Doe in pannetje roomboter en voeg hier kirmizi biber (rode peper of paprikpoeder) (geen hete) aan toe en roer dit goed door. Knijp 2 teenjes knoflook uit en doe hie yoghurt bij en een snufje zout. Strooi de yoghurt over de manti heen en daarna de boter met peper..

Deel dit recept met anderen

Comment (1)

  1. posted by ihayat on 04-01-2009

    Heb dit weleens bij een
    Vriendin gegeten. Heeererlijk alleen had ik het met soort tomatensaus gegeten. Ik ga dit zeker proberen.!!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.