Loader

Mama’s kippenboullion

2005-11-27
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2.5 / 5)

2.5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Kerriesoep

    Kerrie soep

  • Turkse linzensoep

    Turkse linzensoep

  • Marokkaanse dikke groentensoep met kip

    Marokkaanse dikke groentensoep met kip

  • Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

    Algerijnse chorba met gehaktballetjes en kip

  • Pittige vissoep met tomaten

    Pittige vissoep met tomaten, kikkererwten en couscous

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - 1 kip in delen (of aantal stukjes kip)
    - olie
    - zout, saffraan, peper, komijn, beetje paprikapoeder

Method

Step 1

Bak de stukken kip in de olie, wees niet te zuinig met de olie want je gaat er nog heel wat water bij doen. Daarna saffraan en zout toevoegen. Als ze goudbruinig aangebakken zijn doe je er de peper, kemmoun en paprikapoeder bij.

Het is lekker als je de peper goed proeft, dus dat het beetje pittig wordt en als je de komijn (komijn) goed proeft. Sowieso kruiden naar smaak: als je eerst minder doet kan je er altijd nog wat bij doen als het nog aan het koken is. Pas wel op; kruiden die niet eerder zijn meegebakken maar direct in water worden gedaan, zijn sterker van smaak. Niet te veel paprikapoeder gebruiken, het liefst haal je deze weg en gebruik je die gele kruiden? Ik weet niet hoe het heet, wij zeggen in het berbers akkeshoth awragh (gele stok) maar ja :p.

Houdt de boullion helder en geel, paprikapoeder kan het rodig maken als je te veel gebruikt.

Even de kip en kruiden aanbakken. Water erbij tot de pan niet te vol is en goed laten sudderen. Hoe langer het kookt hoe lekkerder het wordt.

Succes.

Geencam, geen digi cam = geen foto

Deel dit recept met anderen

Comments (3)

  1. posted by MADAME CUISINE on 28-11-2005

    Gele kruiden, zijn alharkoum

  2. posted by Fati7a on 29-11-2005

    juistem!

  3. posted by Fati7a on 29-11-2005

    Oh en zout gebruiken natuurlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.