Loader

Maizenakoekjes

2006-05-02
  • Servings: 50 stuks
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 69
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

69 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 ei
    125 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    125 gr boter
    225 gr maizena
    Halve pot witte chocoladepasta
    Have pot bruine chocoladepasta
    4 el olie
    Cornflakes (gemalen)
    Kokos
    GEEN BAKPOEDER TOEVOEGEN DAN SMELTEN ZE IN DE OVEN!!

Method

Step 1

Meng ei, suiker, vanillesuiker, boter en maizena tot een zacht deeg dat niet meer aan je handen plakt. Maak bolletjes ter grootte van een olijf en leg ze op en bakplaat met bakpapier. Bak ze ongeveer 20 minuten op 180 graden en laat afkoelen. Ondertussen de chocopasta smelten met ieder 2 el olie. De cornflakes fijnmaken en in een mengbeker doen en ook de kokos in een mengbeker doen. Als de koekjes afgekoeld zijn dompel je ze met een vork in de gesmolten bruine choco en dan in de gemalen cornflakes. Bij de witte doe je ze in de kokos. Op laten stijven in de koelkast.

Deel dit recept met anderen

Comments (41)

  1. posted by laghmouchi on 02-05-2006

    zit er lekker uit!

  2. posted by nadia on 02-05-2006

    hmmm ze smaken heel lekkerrr!!!

  3. posted by asi on 02-05-2006

    heel lekker mijn kinderen vinden het heel lekker!!
    ik maak het heel vaak

  4. posted by fatema on 03-05-2006

    hmmmmmmm ik ben verslaafd aan deze koekjes ik vraag me altijd al af hoe ze deze koekjes maken,ga ze zeker maken
    dankjewel meidxx

  5. posted by IngridSaida on 05-05-2006

    Nog nooit gemaakt, dus ik ga het zeker proberen. Ze lijken me heerlijk en heel gemakkelijk te maken…..bedankt voor het recept.

  6. posted by ellouisa on 06-05-2006

    😀 ik vind ze heerlijk

  7. posted by niwahoo on 10-05-2006

    met chcolade pasta bedoel je toch gewoon die potten toch dus geen repen?

  8. posted by ellouisa on 10-05-2006

    ja chocopasta, je kan ook gewone chocolade nemen,maar dit is net zo makkelijk (niet hakken enzo) en goedkoper.

  9. posted by fatema on 11-05-2006

    salaam ellouisa ik heb een vraagje over de koekjes die op pagina 4 staan kokosmaantjes wat voor boter gebruik je?? dankjewel

  10. posted by ellouisa on 12-05-2006

    hoi meid, ik gebruik gewoon boter uit zo’n blok (roomboter of margarine). niet die voor op brood gebruiken!!

  11. posted by sabah on 09-08-2006

    salaam, mag ik vragen welke witte chocoladepasta jij gebruikt. Alvast bedankt.

  12. posted by mina on 14-08-2006

    wie kan me uitleggen wat maizena is ??
    alvast bedankt

  13. posted by gelderse on 15-08-2006

    Maizena is maiszetmeel.

  14. posted by mina on 20-08-2006

    en waar kan ik dat kopen gewoon in de supermarkt??? thnx

  15. posted by gelderse on 21-08-2006

    Ja, gewoon bij elke super.

  16. posted by sennar on 17-10-2006

    he elouissa ben ik weer, wil deze vandaag maken. Hoeveel koekjes krijgt je uit dit recept? alvast bedankt voor je antw

  17. posted by sennar on 17-10-2006

    ellouissa weet de antw al 50, mevrouw leest weer niet verder….

  18. posted by ellouisa on 17-10-2006

    hihi maak tniet uit!

  19. posted by Nuray on 20-10-2006

    hoi, ik heb dit recept net geprobeert te maken alleen zijn de koekjes in de oven gesmolten? Hoe kan dat? Ik ben erg teleurgesteld man en ik had er zo’n zin in.

  20. posted by ellouisa on 20-10-2006

    hoi meid,
    heb je er toevallig bakpoeder bijgedaan??
    Dat moet namelijk absoluut niet, want dan lopen ze uit!!

  21. posted by ellouisa on 20-10-2006

    heb het meteen in het recept gezet 🙂

  22. posted by missbatata on 21-10-2006

    Subhanallah is bij mij ook gebeurt het uitlopen van de koekjes!!! hahaha, ik d8 dat het aan de boter lag, doordat ik drie keer moest bakken en de ovenplaat zeg maar heet was!!! hahahhahaha maar ok is de eerste keer de volgende keer lukt het inshallah!!
    Waa sallaam Alaykoum wa Ra7matoelahi wa Barakatou

  23. posted by sennar on 21-10-2006

    Hoi elouissa ik heb ze gemaakten ze zijn gelukt. ik heb ze aantal uur in de koelkast gelaten en ze waren heel luchtig. Alleen beetje koeiboel bij de chocolade deel….

  24. posted by ellouisa on 21-10-2006

    misbatata had jij er ook bakpoeder bij gedaan?? Dan mislukt het namelijk!!

  25. posted by sabah93 on 22-10-2006

    he ik heb zo ook gemaakt ze waren gelukt en heerlijk maar alleen een beetje te zoet.

  26. posted by najou on 28-12-2006

    is de maizena die je bedoeld bindmiddel want die heb ik namelijk gebruikt maar is niet goed gelukt ellouisa snel antwoord ik wil ze nog voor elaid maken alvast bedankt

  27. posted by ellouisa on 13-05-2007

    weer zo laat met antwoorden, sorry!

    Maizena is wel een bindmiddel voor soepen enzo, maar je moet echt maizena hebben. Je vindt het bij de bloem enz.

  28. posted by superkok on 16-12-2007

    ik heb ze gemaakt ze waren lekkkkeerrrrr
    maar wel wat plat en een beetje hard van binnen. weet je hoe dat komt??

  29. posted by MissMaroca on 13-03-2008

    Ellouisa om te beginnen je bent écht een superkokkin. Compliment meid!
    Ik zat net dit recept te lezen en vroeg me af wat bedoel je met chocoladepasta smelten en ieder 2el olie? Moet je elk koekje dat in de chocola gesmolten wordt 2 el olie er bij doen?? Ik hoop inshallah dat je mij er antwoord op zal geven.
    Ma3a salaam

    MissMaroca

  30. posted by annetteAG on 19-03-2008

    hallo Ellouisa, Ben uw koekjes aan het bakken, alleen lopenm ze uit in de oven en blijven ze bleek, heb geen bakpoeder gebruikt. Wat doe ik fout???
    Annette

  31. posted by hanan_24 on 26-09-2008

    op hoeveel graden bak je ze

  32. posted by nadia20 on 28-09-2008

    slam is bij mijn ook gebeurd Annette! ik heb deze op 200 graden gezet?

  33. posted by MissTamza on 18-11-2008

    slm, Ik heb ze ook gemaakt en ze zijn gesmolten ik heb alles juist gemeten, maar heb meer maizena erbij moetn doen op het laatst en toen waren ze wel gelukt

  34. posted by youssra.el on 04-12-2008

    welke boter gebruiken jullie, boter voor op je brood of blokje boter?

  35. posted by juiken on 06-12-2008

    room boter is de beste van de koekjes en ze smaken ook lekker ik maak ze vaak mijn kinderen vinden het lekker

  36. posted by Sihaam. on 19-09-2009

    je hoeft niet perse een chocolade pasta te gebruiekn je kan ook gewoon drie cocholade repen gebruiken en dan smelten

    Ik maakt het altijd met speciale gelegenheden en me inderen vinden het Verukkelijk ik heb het recept zzelf van me moeder uit marocco en toe las ik hem hier en hij lijkt er heel veel op

    njh

    Kook Ze

    ‘xx

  37. posted by sadiye on 23-09-2009

    koekjes lopen uit deze recept klopt niet denk ik

  38. posted by sadiye on 23-09-2009

    of horen deze koekjes plat?of moet het rond zijn

  39. posted by sadiye on 23-09-2009

    of net als een bolletje?

  40. posted by gerda on 23-09-2009

    op de foto lijken het bolletjes

  41. posted by mslms on 12-11-2009

    mama heeft ze gemaakt.mijn tanten,oma,oom en ieder vind het lekkkkkkkkker.lekker voor 3iedsgir en een kompliment aan de kok

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.