Loader

Macaroni met bechamelsaus

2012-03-01
  • Servings: 1
  • Prep Time: 1:30 h
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.8 / 5)

3.8 5 5
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

5 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Pasta (spiraaltjes)
    Voor de saus:
    2 a 3 vleestomaten
    1 grote ui
    4 teentjes knoflook
    laurierblaadje
    oregano of italiaanse kruiden
    zout, peper, paprika en komijn
    pakje tomatensaus (puree)
    Verse peterselie
    Voor het gehakt:
    500 gram gehakt
    courgette
    wortel
    doperwtjes
    zout, peper, paprika en komijn
    2 teentjes knoflook
    verse peterselie
    sojasaus en wokolie
    Voor de bechamelsaus:
    2 eetlepels zachte boter
    2 eetlepels bloem
    500 ml melk

Method

Step 1

Pasta koken in een pan met water en zout. Verwarm alvast de over voor op 200 graden.

Saus:

Macaroni met bechamelsaus

Alles ingrediënten met water aan de kook brengen en laten koken totdat het water bijna weg is en je een dikke saus over hebt. Als het klaar is het restant in de groentemolen doen of met de staafmixer pureren.  Voeg vervolgens de tomatensaus/puree toe.

Macaroni met bechamelsaus

Gehakt:

Verwarm een beetje olie in pan (ik gebruik wokolie). Bak hierin het gehakt samen met de peterselie en knoflook. Voeg vervolgens de andere kruiden toe en als het gehakt bij na klaar is voeg de in stukjes gesneden groenten toe. Als dit gaar is voeg je het gehakt mengsel toe aan de tomatensaus.

Macaroni met bechamelsaus

Bechamel:

Laat de boter geheel smelten voeg vervolgens de bloem toe en roer met een garde totdat je een soort papje hebt. Voeg de melk toe en blijf net zo lang roeren totdat de saus een beetje dik is. Voeg een beetje nootmuskaat bij en breng op smaak met zout.

Vervolgens meng je de tomatensaus door de gekookte pasta. Doe een laagje in een grote ovenschaal. Dan doe je de helft van de bechamelsaus erover en een beetje kaas. Dan het laatste beetje pasta en je eindigt met de bechamelsaus die over is en kaas. Even in de oven op 200 graden Eet smakelijk!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.