Maanzaad taart
2009-09-07- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 60m
Average Member Rating
(3.7 / 5)
8 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - 1/2 glas suiker
- 1 glas bloem
- 1 glas olie
- 1 glas fijn griesmeel
- zakje bakpoeder
- 5 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 pakje maanzaad
- slagroom
- pakje slagroomversteviger
- gehakte pistache
Method
Step 1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Pak een mengkom en doe hierin de eieren, de bakpoeder, vanillesuiker en de olie. Mix alles met de mixer een paar minuten. Voeg vervolgens
de maanzaad, de griesmeel toe en zeef bloem erbij. Dit nogmaals 2 minuten op hoogste stand mixen.
Het beslag in een ronde taartvorm doen en bak je de cake. Sorry dames heb niet echt op tijd gelet. Als ik hem binnenkort weer maak zal ik dit recept aanpassen.
De cake laten afkoelen en klop ondertussen de slagroom met de versteviger, totdat je een stevige massa hebt. Dit mengsel smeer je op de taart, vergeet de zijkanten niet, en strooi als laatste de gehakte pistache over de taart. Eventueel kan je ook andere nootsoort gebruiken maar mijn voorkeur gaat uit naar pistache.
Bismillah!
posted by sadiye on 07-09-2009
hmm wat lekker
posted by MadamS on 08-09-2009
hij is echt super lekkerrrr! En lekker luchtig
posted by misskokinzainab on 14-09-2009
ben benieuwd ik ga hem zo maken maar hoe lang moet hij in de oven
posted by mazida on 15-09-2009
ik vraag me af wat maandzaad is en waar kan ik dit kopen
posted by Samyaa00 on 15-09-2009
Hoeveel gram zit er in n pakje maanzaad?
Heeft iemand van de dames m al gemaakt?
posted by misskokinzainab on 18-09-2009
jah ik heb hem gemaakt en het ongeveer 50 gram of so je kan naar de marokkaanse slager gaan die heeft dat zakje maar ik heb hem gemaakt en sie slagroomding was heel vies hij was smaakloos de cake was wel goed gelukt maar hij was een beetje raar omdat hij niet zo zoet was
posted by Pannetje on 26-04-2011
was opzoek naar dit recept.
bij het opkloppen van de slagroom een leep suiker toevoegen anders is die niet zoet 😉