Maantjes met kipgehakt
2013-03-15- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Bijgerecht, Snack, Voorgerecht
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 5
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(2.7 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Benodigdheden Vulling:
- Kipgehakt van halve kipfilet
- 1 el vegeta
- 1 tl Silvo kipkruiden
- Zout naar smaak
- Gesnipperd middelgrote ui
- Geraspte kaas
Benodigdheden deeg:
- 500 gr meel
- 200 ml melk
- 11 el zonnebloemolie
- 1 ei
- 1 tl suiker
- 1 tl zout
- 1 zakje gist
Method
Step 1
Bereiding vulling:
Bak de ui in een pan met olijfolie tot de uit zacht is. Voeg dan de kipgehakt toe. Bak de kipgehakt tot het bijna gaar is. Roer het tijdens het bakken steeds om, zodat het niet 1 geheel blijft. Voeg dan de kruiden toe en bak het tot de kipgehakt gaar is. Proef of er genoeg zout en kruiden bij zitten.
Bereiding deeg:
Doe alles in een mixer en mix het een paar minuten tot je zachte deeg krijgt. Laat het dan rijzen tot het zich verdubbel heeft. Maak er dan bolletjes van. Ik haal er ongeveer 15 bolletjes uit. Je rolt de bolletjes dan uit, niet te dun. De bovenkant snij je in met een mesje. Aan de onderkant doeje wat vulling en dan van je het begin naar het midden toe tot het gehakt bedekt is (volgende x maak ik voorbereidingsfotos) en dan rol je het over waar je gesneden hebt. Als je te veel deeg hebt aan de zijkant dan kun je het er een beetje afhalen. Leg het dan op de bakplaat (met bakpapier). Werk zo alle bolletjes deeg af. Bestrijk het dan met eigeel en bak het op 200 graden tot het goudbruin is.
1- Je kunt deze broodjes met van alles vullen. Je hoeft niet perce deze vulling recept te gebruiken.
2- Het idee en deegrecept heb ik van Cuisine la Nima. (deegrecept ietsie aangepast)