Ma3koeda – maakouda
2005-10-17- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 15m
Average Member Rating
(4.4 / 5)
74 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Aardappels
- Peterselie
- Zout
- Peper
- Paprikapoeder
- saffraanpoeder
- Hete Spaanse peper
- 1 ei
Method
Step 1
Kook 4 aardappels en schil ze als ze gekookt zijn. De aardappels pureren en peterselie, kruiden en de Spaanse peper toevoegen.
Vorm ze zoals op de foto’s en haal ze door de ei en bak ze in olie.
Op keukenpapier laten afdruppelen.
Je kan ook tonijn toevoegen. Ook is het minder vettig als je het ook door paneermeel haalt en dan in olie bakken.
posted by ellouisa on 17-10-2005
Deze lijken me lekker, zijn het een soort aardappelkoekjes??
posted by soumiariffia on 17-10-2005
Hmmm lekker…. en makkelijk… Meteen uitproberen!!! Bedankt meid voor het recept 😉
posted by jolinde on 18-10-2005
ja die vind ik ook heerlijk , en ja het zijn aardappelkoekjes 😉
dank je nacira
posted by Nacira on 18-10-2005
Graag gedaan, het zijn inderdaad aardappelkoekjes maar je kan er ook bijv. tonijn doorheen doen of stukjes kip etc.
xxxx
posted by jolinde on 19-10-2005
dit heb ik gisteren gegeten en ze zijn jammmmmmmmmmmmmmmie
posted by Nawal on 22-10-2005
Ik ga het vanavond uitproberen…lijkt me heeeeerlijk.
posted by saadia29 on 22-10-2005
Oh lekker, ga ze vanavond maken, thanx.
posted by sihamkleuter on 24-10-2005
het is me niet gelukt boehooeeeee
de aardappelkoekjes smolten in de olie, en die paar die niet smolten, die waren zo zacht dat je ze niet kon opppaken en vanbinnen zat helemaal niks. heb ik ze misschien te plat gemaakt? ik zie dat ze hier op de foto dikker zijn.
Nacira wat heb ik fout gedaan?
wejoow zoiets simpels lukt me al niet, ik ben echt een sl;echte kokkin beohoehoe
posted by Fati7a on 25-10-2005
Sihamkleuter, ik heb ze vandaag ook gemaakt en de eerste die ik bakte smolten ook bij mij. Heel mijn olie was erdoor vies geraakt. Even olie ververst en de overige koekjes eerst door bloem gehaald voordat ik ze door het ei haalde en bakte. Dan blijven ze wel heel….vond het zelf alleen niet zo lekker :$
Met tonijn, prei, paprika, ui en knoflookje is het wel heel erg lekker!
posted by ranja on 26-10-2005
ze zijn echt lekker, ik heb zo’n 15 gemaakt, de laatste waren gesmolten. Ik heb er kip en wortel, paprika, kruiden en natuurlijk sambal doorheen gedaan.
Ik ga ze vandaag maken met gehakt erdoorheen.
Zo lekker heb ik ze nog nooit gegeten.
posted by eva2 on 28-10-2005
lekker makoeda ,moet ik ook maar weer eens maken.ik doe door de aardappels nog twee eieren ,ui,olijven en kaas en kosbar
en dan inderdaad door bloem halen.,heerlijk!!!
posted by Nacira on 14-11-2005
Sorry meiden, ik heb nu pas de reacties gelezen.
Sihamdkleuter, probeer vastkokende aardappels te gebruiken. En voor de zekerheid kan je de me3koeda door ei en dan door paneermeel rollen dan gaat het zeker niet mis. succes!!!
En wat nou slechte kokkin, ik heb gerechten geproeft en ze zijn heerlijk, vooral je mie van de laatste keer hmmmmmm!
posted by Nacira on 14-11-2005
Oh ja en niet te plat maken!
posted by sihamkleuter on 15-11-2005
Ik had ze inderdaad te plat gemaakt
posted by bent_fes on 16-11-2005
mijn mammie maakt zo ook, wel lekker…ik ga het denk vandaag maken!
posted by oem Yahya on 11-01-2006
Ik heb ze gemaakt met paneermeel, erg lekker en makkelijk
posted by samya on 06-11-2006
heb het gemaakt vorige week en was erg makkelijk en super lekker.
Bedankt!
posted by nador girl on 27-09-2007
ik ga ze vanavond uitproberen nu ben benieuwd…..?
posted by nador girl on 27-09-2007
nu =nou
posted by berberbollywood on 07-01-2008
lijkt me wel heerlijk net als aardappelkoekje, ik ga dit probeer maken ,
posted by asma_92 on 27-02-2008
Heb het gister gemaakt, het was echt makkelijk en lekker! Het zou lekkerder geweest zijn als ik de aardappelen ietsjes langer had gekookt:P Haha.
posted by Mimoun on 15-03-2008
Super gerecht!
Met een theelepetje komijn en koriander nog lekkerder.
posted by mootje06 on 16-03-2008
Hallo dames, ik heb even een tip. je moet alleen het witte van het ei gebruiken, want het gele van het ei zuigt de olie op waardoor ze gaan smelten en vol met olie komen te zitten.
groetjes mootje
posted by bloemetje* on 27-10-2008
Ik vind dit zo lekker ! 😀
Ik ga ze eens uitproberen
posted by AmatoAllah on 30-10-2008
Bedankt mootje voor je tip
ze zouden alleen mar vettig smaken ,als ze veel vet opnemen (f):)
posted by AmatoAllah on 30-10-2008
Ik heb een vraag ,
moet je ze niet door de meel of paneermeel halen ??
posted by M12 on 01-09-2010
Ziet er lekker uit!
posted by chaims on 16-07-2012
Het was heerlijk!
posted by nassamira on 18-01-2013
hey die spaanse kruiden?wat voor soort kruid is dat?