Loempia’s
2005-10-09- Skill Level: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.8 / 5)
10 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- mihoen
- 1 ui
- 1 kleine Chinese kool
- 1 winterwortel
- 1 pakje taugé van 125 gr
- 1 pak loempiavellen (die groene van 40 stuks)
- Zout en peper
- 3 el sojasaus
- 2 kipfilets
- 1 ei om dicht te plakken
- Olie om te frituren
Method
Step 1
Snijd de Chinese kool in reepjes en maak van de winterwortel ook reepjes in de keukenmachine. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de kipfilet in stukken en bak ze met zout en peper in wat olie of boter. Bak ze gaar en voeg dan alle groenten toe. Laat deze een paar minuutjes meebakken tot het gekrompen is.
Voeg dan vast 1 el sojasaus toe en bak het nog eventjes door (wel goed omscheppen). Maak de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip in stukjes. Haal de kip en groenten uit de pan en meng met de mihoen. Laat dit afkoelen en scheur dan de stukken kip in kleine stukjes.
Meng het weer even goed door elkaar en doe de rest van de sojasaus erbij. Goed mengen en in de koelkast verder laten afkoelen. Dan de loempia's vouwen (zie mijn andere recept van loempia's) en dichtplakken met een beetje geklutst ei. Frituren in de olie en serveren met chilisaus en een salade.
Heerlijk zijn deze, maar je kan natuurlijk een andere vulling kiezen: met gehakt, garnalen of alleen groenten. En in plaats van mihoen gekookte rijst.
posted by Rzinia on 09-10-2005
ziet er goed uit, enne hoe meer versies hoe meer keuze je hebt 😉
posted by ellouisa on 09-10-2005
Ja inderdaad, daar heb je gelijk in! Zo kunnen we allemaal van elkaar leren en kijken wat je zelf het lekkerste vindt 🙂
posted by islam_lady on 19-10-2005
Ziet er lekker uit. Weet je misschien of ik ze kan invriezen.
posted by hajar_Berkania on 20-10-2005
Ziet er lekker uit! Ja je kan ze wel invriezen. Doet mijn moeder ook!!
posted by karima on 23-10-2005
Hmm,.,,heerlijk hoor ikke ga het nu met mijn ma maken…en met magreb ervan genieten ahha…
posted by ellouisa on 26-10-2005
Je kan ze invriezen, maar ik vind ze persoonlijk lekkerder als ze vers zijn 🙂
posted by sousi on 30-03-2007
chinese kool is dat het zelfde als spitskool groetjes
posted by sjaahida on 30-03-2007
nee dat is niet hetzelfde chinese kool lijkt meer op paksoi enzo … het is zachter dan spitskool
posted by safinaz on 01-08-2011
ik geniet elke keer van jou recepten ellouisa !
Tbarkellah 3liek