Lasagne
2015-01-17- Cuisine: Italiaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
15 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- - Italiaanse kruiden ( basilicum, oregano)
- peper, zout
- lasagnebladen (voorgekookt van het merk Barilla)
Bechamelsaus:
- 150 gr boter
- 2 eetlepels bloem
- 300 ml melk
- geraspte kaas
Method
Step 1
Bak het gehakt rul in olijfolie. Snijd de groenten fijn en voeg toe, laat alles gaar worden met het deksel op de pan, de groenten kruiden met peper en zout.
Voeg daarna de pastasaus toe en laat 5 min verder sudderen. Voeg op het laatst de basilicum en oregano toe.
Bechamelsaus:
de boter laten smelten in een pan, voeg de bloem toe ( al roerend) en daarna de melk alsook roerend, kruiden met peper en zout.
Neem een lasagneschaal en giet eerst wat bechamelsaus in de bodem, bedekken met lasagnebladen.
Daarna een laagje bolognesesaus, weer een laagje bechamelsaus en daarna lasagnebladen.
Herhaal dit 2 maal.
Op de bovenste lasagnebladen de rest van de bechamelsaus en daarop de geraspte kaas.
20 min in een voorverwarmde oven (200 C).
De lasagne 10 min laten rusten en daarna aansnijden.
Smakelijk.
posted by karima on 29-12-2005
Jammie lasagne mijn lievelings eten…Lkkr Lkkr:D
posted by Mounake on 21-07-2008
idd van mij ook !!!