Loader

Lamstajine met dadels

2007-08-12
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.4 / 5)

3.4 5 8
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

8 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Fusilli met tonijn

    Fusilli met tonijn

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 1 kilo lams schouder of bout (zonder bot )
    30 gram boter (+ 15 gram extra )
    1 ui (fijn gesnipperd)
    1 theelepel gemalen gember
    1 theelepel gemalen kaneel
    Half theelepel (vers) gemalen peper
    55 gram gedroogde dadels (ontpit en gehakt)
    1 mespunt saffraandraadjes
    2 eetlepels citroensap
    2 eetlepels honing
    200 gram verse of dessert dadels (met pit)
    Half ingemaakte citroen
    40 gram amandelschaafsel
    1 theelepel zout

Method

Step 1

Snijd het vlees in stukjes van ongeveer 2 1/2 halve centimeter

Smelt de boter op laag vuur en fruit de ui tot hij zacht is.

Doe de gember, kaneel en zwarte peper erbij en laat het 1 minuut mee bakken.

Zet het vuur hoog en doe het vlees erbij, bak tot het begint te verkleuren.

Zet het vuur weer laag en doe er dan ongeveer 3 liter water, de gehakte dadels, saffraan en 1 theelepel zout bij.

Alles ongeveer anderhalf uur laten stoven.

Wel af en toe roeren om te zorgen dat de saus niet aanbrandt terwijl de dadels tot moes koken !!!

Roer dan de honing en het citroensap er door en als je wil nog wat peper en zout.

Verdeel de hele dades erover en doe de deksel op de tajine.

Laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken, tot de dadels zijn opgezwollen.

Spoel intussen de ingemaakte citroen af en verwijder het vruchtvlees en de vliesjes.

Laat dan de schil uitlekken dep hem daarna droog met een schone theedoek.

Snijdt de citroenschil in dunne reepjes.

Smelt dan de extra boter en bak dan de amandelen lichtbruin (in een koekenpan).

Meteen daarna uit de pan halen om te zorgen dat ze niet te donker worden !!

Strooi op het allerlaatst de geschaafde, lichtbruin gebakken amandelen over de tajine.

De Tajine heet serveren !!

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.