Lakrachel
2011-08-16- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 15
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3.9 / 5)
22 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Let op: je krijgt wel 31 broodjes uit dit recept. Je kan eventueel de helft van alle ingrediënten nemen voor 15 broodjes.
eieren
- 1 grote soepkom suiker
- 1 Marokkaanse theeglas mazhar (of minder)(oranjebloesemwater)
- 250 ml gesmolten boter
- 1 Marokkaanse theeglas olie
- 2 bakpoeder, 2 gistzakjes van 7 g. per stuk.
- klein beetje zout
- 2 eetlepels anijs
- 2 eetlepels venkelzaad
- 3 eetlepels sesamzaad.( en extra voor de garnering)
- 1 liter warme, maar niet hete melk.
- 2 kg meel, meer of minder dat kan, ligt aan het soort meel, de ene neemt sneller vocht op als het ander.
Method
Step 1
De eieren beetje los maken in een grote teil. Suiker erdoor heen, olie, mazhar, gesmolten boter, anijs, sesamzaad, en venkelzaad (allen NIET gemalen), warme melk, gist, bakpoeder, meel apart zeven en toevoegen, zout niet vergeten!
Meng dit even tot een mooi, zacht samenhangend deeg, niet kneden!
Bekleed een paar ovenbladen met bakpapier. vorm mooie rondjes van het deeg, leg deze met ruime afstand op de bakplaten. Bedek de bakplaten met grote pedaalemmerzakken.
Laat de broodjes ongeveer 1.5 uur tot 2 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix 3 eigeel met een beetje olie. Bestrijk de broodje met het eigeel. Bestrooi ze met sesamzaad.
(Zet de oven lager 180 graden) In de oven totdat ze mooi bruin zijn.
Laat ze even afkoelen en stapel ze op elkaar in een bord, zodra ze afgekoeld zijn, afdekken met folie.
Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar oefening baart kunst. Als je veel hebt gemaakt, kan je ze zodra ze zijn afgekoeld in vriezen.
posted by sihamkleuter on 17-10-2005
vanavond foto!
posted by islamia23 on 17-10-2005
kan niet wachten
posted by MADAME CUISINE on 17-10-2005
GEK, Ik heb het recept geplaatst, maar er staat niks bij auteur.
Ik kan het ook niet wijzigen..
Sk, plaatst vanavond de foto.
posted by oemnizar on 17-10-2005
Inscha Allah ga ik jou ecept proberen.
Baraka allahoe fik.
Groetjes
posted by Hajar_Berkania on 20-10-2005
Salaam!! Ziet er lekker uit!! Ik ga het vanavond proberen Inscha Allah
posted by beni_alhoceima on 26-10-2005
ik heb ze vandaag gemaakt ze zijn heerlijk
posted by fati on 26-10-2005
madame cuisine de deeg moet toch ni dik zijn die moet soepel zijn maar ook ni te soepel?weet je ik heb ze gisteren gemaakt maar andere recept en ik ben oliie vergeten,pas nu las ik dat er olie in moest,maar toch zijn er gelukt en uitgekomen ahah,
posted by soulfa on 10-11-2005
Ze zitten nu in de oven, ze zijn niet echt goe gerezen. Heb ze wel 2 uur laten staan.
Ik wacht op het eind resultaat.
posted by MADAME CUISINE on 10-11-2005
en soulfa?
posted by soulfa on 10-11-2005
ja, ze zijn gelukt. alleen de dooier mengen met olie vond ik minder ze kregen niet zo’n mooi kleurtje. Maar ze smaken heerlijk. Thanks.
posted by MADAME CUISINE on 14-11-2005
Fijn dat ze gelukt zijn.
Je hoeft het eigeel niet met olie te mizen, met melk krijg je en zacht korstje.
Of gewoon alleen eigeel kan ook.
posted by liefmeisje on 11-08-2006
een domme vraag whahah maar hoeveel glazen gesmolten boter is 250ml wie kan me helpen hoop van jullie te horen beslama
posted by tangia on 11-08-2007
MMU,welke meel gebruik je eigenlijk?
posted by nadia20 on 08-10-2008
slm waarom lukt het mij niet? bij mij zijn ze zo hard als beton? HELP ME PLEASE
posted by mevr_watata on 05-06-2009
is dit het recept dat ze voor een vliegende schotel gebruiken
posted by mevr_watata on 05-06-2009
moet je nou bakpoeder en gist toevoegen of 1 van beide
posted by malika on 09-03-2016
hallo
even een vraagje; hoeveel eieren gebruik je hiervoor
posted by ou-issa on 29-04-2016
Heveel eiren aub. Staat er niet bij…. groetjes.