Loader

Kunefe (Turkse zoetigheid)

2008-10-27
  • Servings: 1
  • Prep Time: 25m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 27
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

27 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

    Mini cheesecakes met witte chocolade en frambozen

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

  • Banoffee taartjes - taartjes met banaan en karamel

    Banoffee Taartjes – taartjes met banaan en karamel

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gram kadayif (is tekoop in Turkse winkels)
    400 gram geraspte mozzarella kaas
    125 gram roomboter
    Voor de siroop
    2,5 glazen suiker
    3 glazen water
    een beetje citroensap
    Voor de versiering:
    kaymak (Turkse winkels te koop)is echt lekker erbovenop.
    beetje gemalen pistache(hoeft niet)

Method

Step 1

Verwarm je oven op 200 C.

Maak de siroop doe de suiker en de water in een pan en laat het 10 minuten pruttelen en roer daarna een beetje citroensap erin. En laat het siroop afkoelen.

Haal de kadayif helemaal uitelkaar. Smelt de roomboter en mix dat heel goed in de kadayif en pluk het helemaal in kleine stukjes met je handen. Deel de kadayif in 2en.

Vet een bakblik van 28-30 cm en doe daar de helft van de kadayif erin en druk het helemaal goed met je handen stevig aan. Doe daarna de geraspte mozzarella kaas erop goed verdelen. En doe de andere helft van de kadayif erop goed aandrukken. Je kan er ook iets zwaars opleggen endat 30 minuten laten wachten.(om het nog platter te krijgen).

Doe de kunefe in oven en laat het bakken tot het goudbruin is, haal het uit de oven en doe de koude siroop erop laat het paar minuten trekken en eet het zo snel mogelijk op anders wordt de mozzarella hard vanbinnen.

gelijk warm opeten!!!!

Deel dit recept met anderen

Comments (8)

  1. posted by martine on 28-10-2008

    lekker zeg, ziet er goed uit
    ga ik zeker een keer maken

  2. posted by sadiye on 30-10-2008

    hasiba ik heb het receptje van kunefe voor je eropgezet 😀

  3. posted by marocalhoceima on 04-11-2008

    Ik heb het gister gemaakt. Ik zag het bij smaken verschillen van de week. Ik vond m lekker, maar warm was het wel het lekkerst…

  4. posted by sadiye on 04-11-2008

    ja zo hoort het je moet je warm gelijk opeten anders wordt de kaas hard.

  5. posted by chocolate on 04-12-2008

    kan je ook in plaats van motzarella nootjes gebruiken

  6. posted by sadiye on 04-12-2008

    ja hoor dat kan ook is echt lekker ook met gemalen noten.

  7. posted by ihayat on 02-01-2009

    Ik heb het uitgeprobeerd, het was heeerrlliijjkk. De volgende keer zal ik het uitproberen met walnoten lijkt me ook lekker.

  8. posted by sadiye on 23-01-2009

    😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.