Kunefe (Turkse zoetigheid)
2008-10-27- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4.5 / 5)
27 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gram kadayif (is tekoop in Turkse winkels)
400 gram geraspte mozzarella kaas
125 gram roomboter
Voor de siroop
2,5 glazen suiker
3 glazen water
een beetje citroensap
Voor de versiering:
kaymak (Turkse winkels te koop)is echt lekker erbovenop.
beetje gemalen pistache(hoeft niet)
Method
Step 1
Verwarm je oven op 200 C.
Maak de siroop doe de suiker en de water in een pan en laat het 10 minuten pruttelen en roer daarna een beetje citroensap erin. En laat het siroop afkoelen.
Haal de kadayif helemaal uitelkaar. Smelt de roomboter en mix dat heel goed in de kadayif en pluk het helemaal in kleine stukjes met je handen. Deel de kadayif in 2en.
Vet een bakblik van 28-30 cm en doe daar de helft van de kadayif erin en druk het helemaal goed met je handen stevig aan. Doe daarna de geraspte mozzarella kaas erop goed verdelen. En doe de andere helft van de kadayif erop goed aandrukken. Je kan er ook iets zwaars opleggen endat 30 minuten laten wachten.(om het nog platter te krijgen).
Doe de kunefe in oven en laat het bakken tot het goudbruin is, haal het uit de oven en doe de koude siroop erop laat het paar minuten trekken en eet het zo snel mogelijk op anders wordt de mozzarella hard vanbinnen.
gelijk warm opeten!!!!
posted by martine on 28-10-2008
lekker zeg, ziet er goed uit
ga ik zeker een keer maken
posted by sadiye on 30-10-2008
hasiba ik heb het receptje van kunefe voor je eropgezet 😀
posted by marocalhoceima on 04-11-2008
Ik heb het gister gemaakt. Ik zag het bij smaken verschillen van de week. Ik vond m lekker, maar warm was het wel het lekkerst…
posted by sadiye on 04-11-2008
ja zo hoort het je moet je warm gelijk opeten anders wordt de kaas hard.
posted by chocolate on 04-12-2008
kan je ook in plaats van motzarella nootjes gebruiken
posted by sadiye on 04-12-2008
ja hoor dat kan ook is echt lekker ook met gemalen noten.
posted by ihayat on 02-01-2009
Ik heb het uitgeprobeerd, het was heeerrlliijjkk. De volgende keer zal ik het uitproberen met walnoten lijkt me ook lekker.
posted by sadiye on 23-01-2009
😀