Loader

Kruimelkoek

2006-07-07
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 12
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

12 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

  • Mars cupcakes

    Mars cupcakes

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • 250 gr bloem
    1 bekertje Crème fraîche (200 ml)
    2 zakjes vanillesuiker
    175 gr koude boter in blokjes
    Snufje zout
    Voor de kruimels:
    50 gr gemalen amandelen
    50 gr amandelschaafsel
    300 gr bloem
    175 gr koude boter in blokjes
    100 gr poedersuiker

Method

Step 1

Meng bloem met vanillesuiker en zout. Voeg de creme fraiche (hou 1 el apart) en de boter toe en kneed het tot een zacht en glad deeg. Leg dit in plastic folie voor 3 kwartier in de koelkast.
Maak ondertussen de kruimels door alle ingredienten (behalve amandelschaafsel) daarvoor te mengen en tot kruimels te wrijven. Rol het deeg uit op een bakplaat en bestrijk met de creme fraiche. Bedekken met de kruimels en daarna amandelschaafsel erop strooien. Bak de koek voor 25 minuten op 200 graden en snijd hem meteen in driehoeken.
Bestrooien met poedersuiker.

Deel dit recept met anderen

Comments (10)

  1. posted by asi on 08-07-2006

    hee dame.deze koekjes vind ik echt molijk om te begrijpen.

  2. posted by ellouisa on 09-07-2006

    waarom? Je kneed een deeg en rolt dat uit op een bakplaat. Van de rest van de ingredienten maak je kruimels (gewoon met je handen erdoor wrijven) en die strooi je op het deeg. En dan bakken.

  3. posted by bellydancefan on 11-07-2006

    Lijkt me erg lekker.

  4. posted by sihampje on 03-08-2006

    Ziet er lekker uit! Ik ga het zeker een keertje uitproberen inscha allah en ik zal jullie wel laten horen wat ik er van gebakken heb :d

  5. posted by ellouisa on 14-09-2006

    En heb je het nog uitgeprobeerd sihampje?

  6. posted by homisa on 05-10-2006

    salaam ellouisa moet de deeg een beetje plakkerig zijn???graag snel antwoord a.u.b choekran homisa

  7. posted by homisa on 05-10-2006

    ben benieuwd hij zit in de oven???????

  8. posted by ellouisa on 06-10-2006

    nee het deeg moet niet plakkerig zijn, als dat zo is nog wat bloem toevoegen.
    Hoe istie geworden?

  9. posted by Radija34 on 23-02-2007

    salam
    moet je de poedersuiker er ook gelijk bij doen met al die ingrendienten als je die kruimels wilt maken

  10. posted by ellouisa on 25-02-2007

    Ja die moet er meteen bij…

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.