Kruimelkoek
2006-07-07- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.9 / 5)
12 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 250 gr bloem
1 bekertje Crème fraîche (200 ml)
2 zakjes vanillesuiker
175 gr koude boter in blokjes
Snufje zout
Voor de kruimels:
50 gr gemalen amandelen
50 gr amandelschaafsel
300 gr bloem
175 gr koude boter in blokjes
100 gr poedersuiker
Method
Step 1
Meng bloem met vanillesuiker en zout. Voeg de creme fraiche (hou 1 el apart) en de boter toe en kneed het tot een zacht en glad deeg. Leg dit in plastic folie voor 3 kwartier in de koelkast.
Maak ondertussen de kruimels door alle ingredienten (behalve amandelschaafsel) daarvoor te mengen en tot kruimels te wrijven. Rol het deeg uit op een bakplaat en bestrijk met de creme fraiche. Bedekken met de kruimels en daarna amandelschaafsel erop strooien. Bak de koek voor 25 minuten op 200 graden en snijd hem meteen in driehoeken.
Bestrooien met poedersuiker.
posted by asi on 08-07-2006
hee dame.deze koekjes vind ik echt molijk om te begrijpen.
posted by ellouisa on 09-07-2006
waarom? Je kneed een deeg en rolt dat uit op een bakplaat. Van de rest van de ingredienten maak je kruimels (gewoon met je handen erdoor wrijven) en die strooi je op het deeg. En dan bakken.
posted by bellydancefan on 11-07-2006
Lijkt me erg lekker.
posted by sihampje on 03-08-2006
Ziet er lekker uit! Ik ga het zeker een keertje uitproberen inscha allah en ik zal jullie wel laten horen wat ik er van gebakken heb :d
posted by ellouisa on 14-09-2006
En heb je het nog uitgeprobeerd sihampje?
posted by homisa on 05-10-2006
salaam ellouisa moet de deeg een beetje plakkerig zijn???graag snel antwoord a.u.b choekran homisa
posted by homisa on 05-10-2006
ben benieuwd hij zit in de oven???????
posted by ellouisa on 06-10-2006
nee het deeg moet niet plakkerig zijn, als dat zo is nog wat bloem toevoegen.
Hoe istie geworden?
posted by Radija34 on 23-02-2007
salam
moet je de poedersuiker er ook gelijk bij doen met al die ingrendienten als je die kruimels wilt maken
posted by ellouisa on 25-02-2007
Ja die moet er meteen bij…