Kruidig-zoete lamsbout
2013-06-25- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Moelijk
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 5
- Prep Time: 2:30 h
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 1 flinke lamsbout
3 eetlepels mosterd
2 eetlepels honing
2 grote fijngehakte uien
2 geschrapte en in plakjes gesneden wortelen
3 fijngeperste tenen knoflook
het sap van 1 flinke sinaasappel
3 koffielepels -Ras el hanout-
1 blaadje laurier
zonnebloemolie en/of boter
250 ml. water;
zout en peper naar smaak
Method
Step 1
Verhit de olie en/of de boter in een ruime braadpan en braad
daarin de lamsbout samen met de gehakte ui en knoflook aan.
Voeg er de wortelplakjes aan toe en roer alles door.
Voeg er dan de mosterd, de honing, het sinaasappelsap, de
ras el hanout, het laurierblaadje en zout en peper naar smaak
aan toe.
Roer nogmaals alles goed door elkaar en bedek met 250 ml. water.
Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat ongeveer
7 uur heel zachtjes stoven (het liefst op het gas met een vlamverdeler).
Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit; voeg anders wat
extra water toe.
Ruime braadpan