Krokante kaasbroodjes
2013-09-25- Cuisine: Nederlandse
- Course: Lunch, Snack
- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 6
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(2.5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
- 1 rol koelvers bladerdeeg (of diepvries bladerdeegplakjes);
- 100 gram roomkaas (MonChou of Philadelphia);
- 3 puntjes -la vache qui rit-- smeerkaas;
- 1 handje ongezoete cornflakes;
- 1/2 teentje fijngehakte knoflook;
- wat fijngehakte platte peterselie en verse
- koriander naar smaak;
- zout en peper naar smaak;
- een paar druppeltjes tabasco (naar keuze);
- 1 eigeel.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vermeng in een kom de 2 soorten kaas, de fijngehakte
knoflook, de fijngehakte platte peterselie en verse koriander en de tabasco.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Rol het verse bladerdeeg uit of ontdooi de plakjes diepvries-bladerdeeg en snijd rondjes met een uitsteekvorm of met een glas.
Leg op elk rondje een bolletje vulling ter groote van een walnoot en maak verder af zoals op de afbeelding 2.
Bestrijk de broodjes met het losgeklopte eigeel en bestrooi ze met een beetje van de verkruimelde ongezoete cornflakes.
Leg de broodjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Bak ze ongeveer 20 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn.
Dien op met daarbij evt.een lekkere groene salade.