Krokante bloemkoolstukjes
2006-05-18- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(4.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Bloemkool,
4 eieren,
peper,
zout
en olie om in te bakken
Method
Step 1
Meng de eieren, de peper en het zout in een kom. Snij de bloemkool af van de steel zodat je allemaal wat kleinere stukjes hebt en laat ze een beetje zacht koken in een pan. Haal daarna de stukjes bloemkool goed door het eimengsel, zorg er voor dat er veel ei rondom de stukjes zit. Laat een flinke laag olie goed heet worden in een pan en laat daarin de bloemkool stukjes een lekker krokant laagje krijgen.
posted by mamanissa on 18-05-2006
ik doe het ook allen op deze manier ,het is altijd lekker ,gewone gekookte bloemkool eet ik nooit
posted by nouria_24 on 18-05-2006
Yep, ik vind het gekookt ook niet zo lekker (en veel kinderen die het gewoon niet eten zouden het denk ik op deze manier wel lekker vinden)
posted by sami on 18-05-2006
ik eet liever gekookte bloem kool met veel zout.maar ja dat vind ik lekker maar mijn kindren vinden het op deze manier veel lekkerder.
posted by zusje1981 on 02-01-2009
nog een tip: voeg een beetje safraan toe aan de eiermengsel en je krijgt een mooie gele kleur ipvzo eiachtig je kunt oook evtueel een beetje peterselietoevoegen aan het eimengsel
posted by saida84 on 02-02-2009
klinkt beter zusje1981, bedankt!!!
posted by oemchaimaa on 02-10-2009
salam alekom
ik doe het na dat ik het in de ei doe doe ik het doro de bloem die ik met zout meng rollen en dan in olie bakken, zo smaakt het ook lekker.
posted by sadiye on 02-10-2009
mijn moeder doet da door paneermeel. eerst door ei endan paneermeel is lekker krokant endan een kaassausje erop je weet niet wat je mist 😀