Loader

Krokante bloemkoolstukjes

2006-05-18
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4.3 / 5)

4.3 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Spaghetti met rode pesto

    Spaghetti met rode pestosaus

  • Kaasuibroodjes

    Kaasuibroodjes

  • Amlou – extra ingrediënten

  • Sinaasappel-spinaziesalade

    Sinaasappel-spinaziesalade

  • Spaanse aardappelsalade

    Spaanse aardappelsalade

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • Bloemkool,
    4 eieren,
    peper,
    zout
    en olie om in te bakken

Method

Step 1

Meng de eieren, de peper en het zout in een kom. Snij de bloemkool af van de steel zodat je allemaal wat kleinere stukjes hebt en laat ze een beetje zacht koken in een pan. Haal daarna de stukjes bloemkool goed door het eimengsel, zorg er voor dat er veel ei rondom de stukjes zit. Laat een flinke laag olie goed heet worden in een pan en laat daarin de bloemkool stukjes een lekker krokant laagje krijgen.

Deel dit recept met anderen

Comments (7)

  1. posted by mamanissa on 18-05-2006

    ik doe het ook allen op deze manier ,het is altijd lekker ,gewone gekookte bloemkool eet ik nooit

  2. posted by nouria_24 on 18-05-2006

    Yep, ik vind het gekookt ook niet zo lekker (en veel kinderen die het gewoon niet eten zouden het denk ik op deze manier wel lekker vinden)

  3. posted by sami on 18-05-2006

    ik eet liever gekookte bloem kool met veel zout.maar ja dat vind ik lekker maar mijn kindren vinden het op deze manier veel lekkerder.

  4. posted by zusje1981 on 02-01-2009

    nog een tip: voeg een beetje safraan toe aan de eiermengsel en je krijgt een mooie gele kleur ipvzo eiachtig je kunt oook evtueel een beetje peterselietoevoegen aan het eimengsel

  5. posted by saida84 on 02-02-2009

    klinkt beter zusje1981, bedankt!!!

  6. posted by oemchaimaa on 02-10-2009

    salam alekom

    ik doe het na dat ik het in de ei doe doe ik het doro de bloem die ik met zout meng rollen en dan in olie bakken, zo smaakt het ook lekker.

  7. posted by sadiye on 02-10-2009

    mijn moeder doet da door paneermeel. eerst door ei endan paneermeel is lekker krokant endan een kaassausje erop je weet niet wat je mist 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.