Krokante bladerdeeghapjes met knakworst
2013-09-30- Course: Bijgerecht, Snack
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 45m
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Dit heb je nodig:
- 6 kip- of runderknakworstjes;
- 1 rol vers bladerdeeg uit de koeling of anders
- 6 ontdooide plakjes diepvriesbladerdeeg;
- mosterd naar keuze;
- 1 eigeel;
- sesam- en/of maanzaadjes of grof zeezout.
Method
Step 1
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Rol de plak bladerdeeg uit of maak met de (6) plakjes ontdooid diepvriesbladerdeeg een rechthoekige plak deeg.
Smeer op ongeveer 3 cm vanaf de bovenzijde van het vel deeg een horizontale streep mosterd.
Leg zoveel worstjes als nodig op de streep mosterd en sla de bovenzijde van het deeg over de worstjes heen.
Snijd onder de ingerolde worstrol het deeg horizontaal af.
Doe hetzelfde met de rest van het deeg en de worstjes.
Je krijgt op deze manier een stuk of drie lange in deeg gerolde worstrollen.
Deze rollen snijd je dan in kleine stukjes met een scherp mes en leg die op een met bakpapier of siliconenbakmat belegde bakplaat.
Klop het eigeel los in een kommetje, bestrijk met een kwastje de worsthapjes daar mee en bestrooi elk hapje met naar keuze sesam- of maanzaadjes of grof zeezout.
Bak de hapjes ongeveer 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
n.b.: de knakworstjes die hier in het recept worden gebruikt zijn halal kip- of runderknakworstjes.