Krichlat gevuld met chocolade
2014-09-01- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert, Ontbijt
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 10
- Servings: 1
- Prep Time: 30m
Average Member Rating
(4 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Dit recept – Krichlat gevuld met chocolade – heb ik van de beroemde Marokkaanse kokkin Choumicha. Weet niet meer of ik het van tv heb opgeschreven of ergens heb gelezen, maar weet wel dat ze heerlijk zijn!
Ingredients
- Ingredienten voor 10 stuks:
- 375 gr bloem
- 1 zakje gedroogde gist
- 75 gr poedersuiker
- 50 gr olie of gesmolten boter
- Snufje zout
- 1 ei
- Lauw water gemengd met lauwe melk om te kneden
- Extra:
- Blokjes chocolade of chocoladepasta
- 1 eigeel gemengd met 1 el melk
- Sesamzaadjes
Method
Step 1
Meng bloem met de gist en voeg de suiker toe. Doe ei en olie erbij en voeg dan steeds het melk-watermengsel toe tot je een samenhangend deeg hebt (het mag best iets plakken). Kneed tenslotte zout erdoor. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (20 minuten) en laat 1 uur rijzen. Verdeel het daarna in 10 stukken en druk die plat.
Leg op ieder cirkeltje een stukje chocolade of een tl chocopasta en vouw het dicht. Rol in je handen tot een bolletje en zorg dat de bovenkant mooi glad is. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat een half uur rijzen.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Bestrijk de broodjes met ei-melkmengsel en bestrooi met sesamzaad. Bak ze dan gaar in 10-15 minuten.
- Zorg dat je het deeg goed kneedt, zeker 15 minuten. Ik kneed deeg altijd in een broodbakmachine en laat het daar ook in rijzen (even verwarmen en dan uitzetten).
- Belangrijk voor mooie, ronde en gladde broodjes is dat je ze voor het bakken al zo vormt. Ze zetten uit in de oven, maar worden niet ineens mooi rond als je ze zelf heel bobbelig hebt gemaakt.
Je kunt voor de vulling het beste chocoladepasta gebruiken, omdat die zacht blijft, ook na het afkoelen van de broodjes. Als je blokjes chocolade gebruikt, heb je kans dat die hard worden en dat eet niet zo lekker: een zacht en luchtig broodje en dan een hard stuk chocolade.