Loader

Krichlat gevuld met chocolade

2014-09-01
  • Yield: 10
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Dit recept – Krichlat gevuld met chocolade – heb ik van de beroemde Marokkaanse kokkin Choumicha. Weet niet meer of ik het van tv heb opgeschreven of ergens heb gelezen, maar weet wel dat ze heerlijk zijn!

Ingredients

  • Ingredienten voor 10 stuks:
    - 375 gr bloem
    - 1 zakje gedroogde gist
    - 75 gr poedersuiker
    - 50 gr olie of gesmolten boter
    - Snufje zout
    - 1 ei
    - Lauw water gemengd met lauwe melk om te kneden
    - Extra:
    - Blokjes chocolade of chocoladepasta
    - 1 eigeel gemengd met 1 el melk
    - Sesamzaadjes

Method

Step 1

Meng bloem met de gist en voeg de suiker toe. Doe ei en olie erbij en voeg dan steeds het melk-watermengsel toe tot je een samenhangend deeg hebt (het mag best iets plakken). Kneed tenslotte zout erdoor. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (20 minuten) en laat 1 uur rijzen. Verdeel het daarna in 10 stukken en druk die plat.

Leg op ieder cirkeltje een stukje chocolade of een tl chocopasta en vouw het dicht. Rol in je handen tot een bolletje en zorg dat de bovenkant mooi glad is. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat een half uur rijzen.

Oven voorverwarmen op 200 graden. Bestrijk de broodjes met ei-melkmengsel en bestrooi met sesamzaad. Bak ze dan gaar in 10-15 minuten.

  • Zorg dat je het deeg goed kneedt, zeker 15 minuten. Ik kneed deeg altijd in een broodbakmachine en laat het daar ook in rijzen (even verwarmen en dan uitzetten).
  • Belangrijk voor mooie, ronde en gladde broodjes is dat je ze voor het bakken al zo vormt. Ze zetten uit in de oven, maar worden niet ineens mooi rond als je ze zelf heel bobbelig hebt gemaakt. 

Je kunt voor de vulling het beste chocoladepasta gebruiken, omdat die zacht blijft, ook na het afkoelen van de broodjes. Als je blokjes chocolade gebruikt, heb je kans dat die hard worden en dat eet niet zo lekker: een zacht en luchtig broodje en dan een hard stuk chocolade.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.