Konijn met Artisjokken
2015-01-13- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- Konijn
Artisjokken
- ui
- Tomaat
- Doperwten
- Kruiden
- peterselie
- olijfolie
- Water
Method
Step 1
Was en snijd konijn in stukken. Doe een flinke scheut olijfolie in een pan, snijd de uien in blokjes of reepjes en fruit de ui in de olie. Doe konijn ook in de pan met de kruiden. Laat het even koken en giet daarna water totdat de konijn overdekt is met water (niet al te veel, tomaat moet er ook nog bij).
Doe de doperwten erbij en laat de konijn koken. Vervolgens snijd je tomaat in blokjes en doe je dat in de pan met peterselie en daarop doe je de gehalveerde arstjokken. Laat dit geheel koken.
Als salade kan je paprika salade van Sihamkleuter/Madame cuisine erbij serveren.
Eet smakelijk!!
Dit is echt een heel lekker gerecht voor als je van konijn houdt. Je kan ook aardappels gebruiken i.p.v artsjokken.
posted by islamia23 on 24-10-2005
wat zijn artsjokken?
posted by MADAME CUISINE on 24-10-2005
in het arbisch heten ze Elqok.
Het zijn grote groene “bloemen”
Je moet een voor een de blaadjes weghalen en het binnenste is de hart van de artisjok en dat kan je eten.
Ik ben er gek op!
posted by MADAME CUISINE on 24-10-2005
imageshack – foto bestaat niet meer!
posted by Nacira on 24-10-2005
Bedankt Madame cuisine. En inderdaad het is een heerlijke groente die je ook met vlees kan combineren.
posted by ceuta on 11-11-2005
ja ik maak die ook met vlees en koop de artasjokken uit de vriezer in een zak..scheelt je veel werk en ze zijn echt lekker je moet ze bereiden als verse dus net zo lang koken.
posted by schoonheid_22 on 12-11-2008
welke kruiden doe je er precies in