Koksmutsjes
2015-05-16- Cuisine: Marokkaanse
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Yield: 20 stuks
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂  Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar keuze nemen. Ik had zowel een muffinbakplaat als losse siliconen vormpjes gebruikt, die losse vormpjes werken eigenlijk het beste vond ik. Je haalt de broodjes daar heel makkelijk uit.
Ingredients
- 500 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
- 75 gr poedersuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- Snufje zout
- 55 gr gesmolten boter
- 1 ei
- Ongeveer 250 ml lauwwarme melk
- Vulling:
- Chocolade naar keuze in kleine stukjes
Method
Step 1
Meng bloem met bakpoeders, poedersuiker en vanillesuiker. Voeg het ei en de boter toe en meng erdoor. Doe dan het snufje zout erbij. Meng tenslotte de melk beetje bij beetje erdoor en kneed tot je een samenhangend deeg kunt vormen. Kneed ongeveer 15 minuten (met hand of in een machine). Het moet een zacht en soepel deeg worden. Laat een uur rijzen.
Step 2
Verdeel dan in vier stukken en maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot. Druk elk bolletje plat en vouw er een stukje chocolade in. Vouw dicht en druk de randjes goed aan. Rol in je handen tot een mooi bolletje. Leg in elk vormpje 3 van deze bolletjes en laat een half uur rijzen.
Step 3
Bestrijk dan met een mengsel van eigeel en een paar druppels melk en bak ze op 220 graden (hete lucht 200 graden) voor 10-15 minuten. Haal ze uit de vorm en versier met gesmolten chocolade.