Loader

Koksmutsjes

2015-05-16
  • Yield: 20 stuks
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Linzen-tonijnsalade

    Linzen-tonijnsalade

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

    Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

Deze mooie broodjes lijken op koksmutsjes, vandaar de naam 🙂  Het recept heb ik van Cookie, jaren geleden via marokko.nl. Ze zijn heerlijk zacht en blijven ook vrij lang lekker (vaak is dat met broodjes niet zo). Heb ze gevuld met stukjes hazelnootchocolade, maar je kunt ook andere chocolade naar keuze nemen. Ik had zowel een muffinbakplaat als losse siliconen vormpjes gebruikt, die losse vormpjes werken eigenlijk het beste vond ik. Je haalt de broodjes daar heel makkelijk uit.

Ingredients

  • 500 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 75 gr poedersuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • Snufje zout
  • 55 gr gesmolten boter
  • 1 ei
  • Ongeveer 250 ml lauwwarme melk
  • Vulling:
  • Chocolade naar keuze in kleine stukjes

Method

Step 1

Meng bloem met bakpoeders, poedersuiker en vanillesuiker. Voeg het ei en de boter toe en meng erdoor. Doe dan het snufje zout erbij. Meng tenslotte de melk beetje bij beetje erdoor en kneed tot je een samenhangend deeg kunt vormen. Kneed ongeveer 15 minuten (met hand of in een machine). Het moet een zacht en soepel deeg worden. Laat een uur rijzen.

Step 2

Verdeel dan in vier stukken en maak kleine bolletjes ter grootte van een walnoot. Druk elk bolletje plat en vouw er een stukje chocolade in. Vouw dicht en druk de randjes goed aan. Rol in je handen tot een mooi bolletje. Leg in elk vormpje 3 van deze bolletjes en laat een half uur rijzen.

Step 3

Bestrijk dan met een mengsel van eigeel en een paar druppels melk en bak ze op 220 graden (hete lucht 200 graden) voor 10-15 minuten. Haal ze uit de vorm en versier met gesmolten chocolade.

Deel dit recept met anderen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.