Kokostaart
2005-12-22- Skill Level: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Average Member Rating
(3.3 / 5)
3 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- 125 gram boter
220gram witte basterdsuiker
2 eieren,losgeklopt
1 tl vanille essence
220 gram bloem
2 tl bakpoeder
1,25 dl melk (125 ml melk).
sinaasapelcreme
110 gram witte basterdsuiker
80 ml water
125 gram boter
2 tl sinaasappelsap
1 tl sinaasappelschilgeraspt
1 halfkop kokos,tergarnering
Method
Step 1
Wat heb je nodig? Een bakvorm van 17cm en bekleed de bodem metbak papier, klop met een elektrische mixer de boter en de suiker licht en romig. Voeg de eieren inbeetje toe na elke beetje toe na elke beetje goed kloppen.
Klop de essence erdoor schep met een metaal lepel om en om de gezeefde bloemmet het bakpoeder en melk erdoor roer het beslag glad, schep het in de ingevette bakvorm en strijk het glad.
Bak het taart 45 mimuuten, ik doet het een paar min langer en daar na er uit halen en laat het 10 minuuten rusten daar na haal het er uit. Laat je het afkoelen.
Sinaasapelcreme: verhit de suiker en het water al roeren op laag vuur, tot de suiker is opgelopst. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur wat zacht en laat het 5min zachtjes koken. Daarna van het vuur af halenen even laten afkoelen. Klop met een elektrische mixer de boter, het sap en geraspte schil licht romig.
Schenk de afgekoeldesiroop er bij en klop tot dat het mensel glad en luchtig is. Verdeel het over de boven-en zijkant van de cake druk daar na voorzichtigeen dikke laaggerasptkokostegen de zijkanten op de boven kant.
in de koelkas blijft deze cake 3dagen goed
hij is wel klein maar wel lekker.