Kokosmaantjes met chocolade
2015-01-24- Cuisine: Marokkaanse
- Course: Dessert
- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 5m
Average Member Rating
(4.3 / 5)
55 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Heerlijke kokosmaantjes, luchtige koekjes met chocolade-uiteinden. Het recept komt oorspronkelijk uit het boek van Nadia Jouhri en kitchenprincess.
Ingredients
- - 250 gr boter
- 150 gr kokos
- 200 ml olie
- 200 gr suiker
- 2 eieren
- Ongeveer 850 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
Garnering:
- 100 gr suiker
- 100 gr kokos
- 200 gr pure chocolade, gesmolten met 1 el olie
Method
Step 1
Mix de boter, vanillesuiker en suiker goed. Voeg dan de olie en eieren toe. Goed mixen. Dan de kokos erbij en weer goed mixen. Voeg dan het zakje bakpoeder toe en zorg dat het gelijkmatig verdeeld wordt in het mengsel. Dan bloem beetje bij beetje toevoegen en kneden tot een soepel en niet stevig deeg.
Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en vorm hier worstjes van. Buig ze een beetje om tot een maantje. Meng kokos en suiker en rol de maantjes hier doorheen.
Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden ongeveer 15-25 minuten (hangt af van de grootte). Ze moeten licht van kleur blijven!
Laat ze afkoelen en dompel dan de uiteinden in de gesmolten chocolade.
posted by kookgek on 27-10-2005
dat boek van nadia jouhri is dat in het nederlands geschreven wordt er vaak over geschreven?
en je koekjes zien er tbarelallah goed uit kom maar op met het recept.
groetjes kookgek
posted by chamch on 27-10-2005
leker mm
posted by ellouisa on 28-10-2005
dat boek heb ik in het frans, je hebt hem ook in het Arabisch, maar niet in het Nederlands. Ik ga zo het recept plaatsen
posted by soulfa on 28-10-2005
deze zijn heel lekker, ik geloof dat dit een recept is van kp. ik ga ze morgen maken.
posted by ellouisa on 28-10-2005
het recept is oorspronkelijk uit het boek van nadia Jouhri en Kp heeft het ook een keer geplaatst, klopt. Ze zijn zeker lekker 🙂
posted by tangia on 28-10-2005
deze heb ik vandaag gemaakt.En goed gelukt ook!!Ze zijn heerlijk.
posted by ellouisa on 28-10-2005
ben blij dat te horen tangia!
posted by chamch on 29-10-2005
ik ga ze zo maken insahallah
posted by ellouisa on 29-10-2005
en? hoe zijn ze geworden?
posted by sofia on 30-10-2005
ik heb ze gisteren gemaakt en ze zijn goed gelukt,is een punt waard
posted by soulfa on 30-10-2005
Ik heb ze ook gemaakt. Heerlijke koekjes en makkelijk echt een aanrader.
posted by amira_van_kozina on 31-10-2005
je hebt in je recept 2 keer “voeg dan het zakje bakpoeder toe” terwijl bij de ingredienten maar 1 zakje bakpoeder staat??? snel reageren please ik wil ze morgen maken voor l3ied inscha allah…!!! thanks alvast
posted by ellouisa on 01-11-2005
je hebt gelijk meid, sorry heb het weggehaald.
posted by elysa on 02-11-2005
ja klopt ze zijn erg lekker, je kan ze ook in rondjes maken en dan als ze klaar zijn met chocolade streepjes versieren
posted by ellouisa on 02-11-2005
ja elysa dat is ook een goed idee 🙂
posted by amira_van_kozina on 02-11-2005
He, ik heb ze gisteren gemaakt voor de l3ied en ze zijn gelukt!! Ze zijn heerlijk!!! Alleen heb ik ze nadat ze gebakken en afgekoeld zijn besmeerd met jam en weer door de kokos gerold en dan pas de uiteinden in chocola gedoopt, het is echt lekker op deze manier probeer maar uit…..groetjes tot laterzz
posted by zahouania81 on 04-11-2005
wat voor jam heb je gebruikt Amira?? Jam is nooit zo makkelijk te smeren..heb je het laten smelten????
posted by ellouisa on 04-11-2005
bedankt voor je tip amira van kozina, ik zal het erbij zetten in mn receptenmapje, is leuk voor de volgende keer.
posted by Bollebuik on 08-11-2005
Mijn buurvrouw heeft ze ook gemaakt en heb ze geproefd. Het was héérlijk. Alleen vind ik op deze foto ellouisa dat je ze wat té dik hebt gemaakt, ze horen maanvormig te zijn en niet te dik, toch? Voor de rest zien ze er héérlijk uit !!
posted by Goegie* on 17-01-2006
Ik heb ze ook geprobeert te maken vandaag maar helaas zijn ze niet gelukt.. Ik snap niet wat er fout kan zijn gegaan! De deeg was zo kruimelijk, wel soepel, maar kruimelig, heb van alles bij proberen te doen, zowel meel als olie steeds maar het lukte maar niet..
posted by ellouisa on 17-01-2006
Het deeg hoort ook een beetje kruimelig te zijn, je kan het niet uitrollen. Ik moest ook steeds wat erbij doen en op een gegeven moment dacht ik ja nu kan het niet anders, het moet gewoon zo.
posted by Goegie* on 17-01-2006
Je wil niet weten wat ik heb gedaan, ik was us gisteravond gezig en ik gaf het op omdat ik het gevoel had dat het deeg niet klopte, dus heb ik de deeg in een plastic zakje gedaan en in de koeling gedaan! Maar ik had wel al 1 bakplaat met koekjes in de oven, toen ik die dus zag was ik echt teleurgesteld..Maar dat was denk ik gewoon omdat ze nog heet waren en ze kruimelde..De volgende ochtend, kon ik mijn smaakpuppilen niet geloven 😀 Ze waren verrukelijk..
Dus…ik pak het zakje en maak ze verder af, ze zijn echt lekker geworden, ik moest ze gewoon laten afkoelen, ongeduld dat ik ben..er is wel 1 MAAR, ze zijn zo krom als ik weet niet wat en misvormd, maar zoals je eerder zei: OEFENING BAART KUNST!
Pff wat een verhaal he.. hihihi Dankjewel Meid! 🙂
posted by ellouisa on 18-01-2006
hihihi, ongeduldig!! Ik ben zelf ook zo, dan ga ik iets proeven als het warm is en dan denk ik NEE MISLUKT! EN als het dan is afgekoeld zijn ze heerlijk. Hihi ben toch blij dat het verder goed gegaan is meid!! EN zeker oefening baart kunst, bij mij zijn ze ook niet echt supermooie maantjes, ze kunnen dunner. Maargoed.
posted by Goegie* on 18-01-2006
😉
posted by Elamira on 21-01-2006
Deze koekjes zijn heel lekker en heb ze al vaker gemaakt. Mijn nicht heeft ook het boek van Nadia Jouhri en heb diverse recepten gekopieerd waaronder deze. Je pakt een beetje v.h. deeg(soort balletje)en vormt het voorzichtig tot een halve maantje. Hoe vaker je ze maakt hoe beter het lukt, zal je merken. Heerlijke koekjes.
posted by fatema on 11-05-2006
heey meid ik weet nie of je deze bericht te leze krijgt maar wat voor boter? dankejewl
posted by ellouisa on 12-05-2006
gewone margarine of roomboter, zo’n blok weetje wel. Geen bona voor op brood!
posted by fatema on 12-05-2006
dankjewel meid
posted by asi on 07-06-2006
hooi ellouisa.ik heb deze koekej zaterdag geprobeert maar lukt het me niet Kweetniet waarom
posted by ellouisa on 08-06-2006
wat lukte er niet meid?
posted by gelderse on 06-08-2006
Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk.
-xx- GLD
posted by asi on 12-09-2006
ze worden groot en breed
posted by ellouisa on 13-05-2007
dan heb je waarschijnlijk te weinig bloem gebruikt of te grote maantjes gemaakt.
posted by superkok on 18-12-2007
ik ga ze nu maken ze zien er erg lekker uit!!
posted by sadiye on 18-10-2008
ik ga deze nu maken ze zien er lekker uit
posted by sara38 on 20-10-2008
ja ik ga ze uit proberen want ik ben gek op cocos
posted by nan_adu on 01-11-2008
Ik heb deze koekjes gemaakt en ze waren echt heeeeeeeeeeeerlijk! En nog niet eens zo moeilijk om te maken ook.
posted by sadiye on 01-11-2008
ik heb deze koekjes gisteren gemaakt ze zijn echt lekker superrrr bedankt voor de recept 😉
posted by hodhod on 02-09-2009
ik ga ze ook broberen inchaalh ik hoop dat ze lekker zijn
posted by hammoudi on 30-09-2009
ik heb ze geprobeert en ze zijn echt lekker en maklijk dank je wel voor de recept
posted by boukarfi24 on 21-11-2009
ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn heerlijk bedankt voor de recept