Koffiebroodjes met amandelspijs
2008-07-08- Skill Level: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Servings: 1
- Prep Time: 25m
Average Member Rating
(4 / 5)
4 People rated this recipe
Related Recipes:
Nutritional Info
This information is per serving.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Ingredients
- -500 Gram Bloem
-250 Ml Lauwe Melk
-30 Gram Gist
-125 Gram Bona Boter of Roomboter
-100 Gram Suiker
-1 Zakje VanilleSuiker
-2 Eieren
-1 Th.l Zout
-Eventueel Geraspte sinaasappelschil of citroenschil voor een frisse smaak
Method
Step 1
Ik doe eerst apart de lauwe melk met gist oplossen..
Daarna doe ik de eieren met de suiker+zout en eventueel de geraspte schil in de kom vermengen..
De boter in kleine blokje snijden en voeg ik de boter erbij goed kneden tot je een geheel krijgt.
Bloem beetje voor beetje bij en de lauwe melk met gist erin is opgelost goed kneden tot je een zachte deeg hebt ..
Laten rijzen voor 45 min.
Ondertussen de Amandelspijs met ei en wat boter vermengen
Dan uitrollen in een rechthoekige lap
Deze besmeren met eigeel en strooi wat Amandelspijsmengsel erover en wat appelstukjesmet wat kaneel.
Deze rechthoekige lap oprollen en in snijden (1a2 cm ) en druk deze plat leg ze op een ingevette plaat.
Afbakken op 200 graden
Besmeer ze al warm met abrikozen jam (even opwarmen in de magnetron voor 30 sec met de water )
En als laatst bestrooi er amandelschaafsel of cocos op.