Loader

Koffiebroodjes

2005-10-08
  • Servings: 1
  • Prep Time: 30m
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3.9 / 5)

3.9 5 34
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

34 People rated this recipe

Related Recipes:
  • Gezonde Mueslirepen

    Gezonde Mueslirepen een verantwoord tussendoortje

  • Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto's

    Halal worstenbroodjes met bereidingsfoto’s

  • Mini-cheesecakes met frambozenswirl

    Mini-cheesecakes met frambozenswirl

  • Mini cheesecakes

    Mini cheesecakes met aardbeien en slagroom (basisrecept)

  • Heerlijke Aziatische Indische spekkoek

    Spekkoek heerlijke Aziatische Indische lekkernij

Nutritional Info

This information is per serving.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Ingredients

  • - pak witte broodmix (koopmans)
    - 50 gr. boter
    - 2 eetlepels suiker
    - 1 eidooier
    -  + wat er op de verpakking staat
    Vulling:
    - 1 pak banketbakkersroom
    - theelepel amandel aroma
    - rozijnen
    - abrikozen jam

Method

Step 1

Deeg alles bij elkaar kneden tot een soepel deeg. 1 uur laten rijzen.

Onder tussen banketbakkersroom klaar maken zie verpakking hoe het moet. amandel aroma en rozijnen aan toevoegen.

Dan de deeg uitrollen besmeren met de vulling en oprollen dan snijden in stukken van 4 cm dan krijg je een rondje. dan 30 minuten laten rijzen en dan besmeren met ei en in de oven goudbruin bakken.

Dan met abrikozenjam besmeren.

Deel dit recept met anderen

Comments (44)

  1. posted by ellouisa on 08-10-2005

    wauw die zien er lekker uit zeg, ga ik zeker een keertje maken!

  2. posted by ellouisa on 08-10-2005

    wauw die zien er lekker uit zeg, ga ik zeker een keertje maken!

  3. posted by miss_rif22 on 08-10-2005

    ja echt heerlijk zeg die!!!

  4. posted by chefkokkin on 08-10-2005

    hoe rol je het dan op zou je dat nog eens kunnen uitleggen

    Dank je

  5. posted by chefkokkin on 09-10-2005

    moet je ze zelf oprollen tot een rondje?

  6. posted by kookgek on 09-10-2005

    dus als je je deeg helemaal uitgerold hebt en besmeert.
    begin je aan de onderkant met rollen naar boven dan krijg je een soort stokbrood zeg maar, en dat ga je in ringen van 4 cm snijden.
    hoop dat je het begrijp.

    groetjes kookgek

  7. posted by chefkokkin on 09-10-2005

    ok dank je voor je uitleg maar moet ik die stukjes van 4 cm dan weer oprollen?

  8. posted by 2916Smahane on 10-10-2005

    op de verpakking staat dat je 25 gram boter erbij moet doen, begrijp ik het zo dat je in totaal 75 gram boter gebruikt?

  9. posted by fati on 10-10-2005

    ik zou het wel graag willen maken maar ik begrijp dit niet (- + wat er op de verpakking staat)wil je er meer uitleg voor geven jazaki allah gayran wa salaamoe3laykoem

  10. posted by kookgek on 10-10-2005

    chefkokkin nee je moet ze dan niet weer uitrollen. gewoon zo op de bakplaat leggen en laten rijzen.

    en de andere damers jah je moet de ingredienten gebruiken die op de verpakking staan dus 25 gr boter en 3dl water en daar naast doe je die andere ingredienten bij 50 gr. boter, 2 eetlepels suiker, 1 eidooier. hoop dat het nu wel duidelijk is.

    groetjes kookgek

  11. posted by fati on 10-10-2005

    ja maar welke verpakking van wat?

  12. posted by 2916Smahane on 10-10-2005

    ik denk van koopmans mix voor witbrood

  13. posted by fati on 11-10-2005

    ja maar ik woon ni in nl,we hebben die niet denk ik?groetjes sorry voor de last

  14. posted by kookgek on 12-10-2005

    inderdaad van koopmans mix bedoel ik

  15. posted by fati on 14-10-2005

    kan ik aub de recept krijgen die ik in belgie kan doen,want ik weet niet wat je met een pakje mix bedoelt aub geeft gewoon het recept wat er allemaal in moest jazakoehoeallah gayran

  16. posted by soulfa on 14-10-2005

    Ik ga deze volgende week maken.

  17. posted by chefkokkin on 15-10-2005

    maar blijven de zijkanten dan niet open dat alles eruit loopt?
    wil ze namelijk morgen maken incha Allah

  18. posted by tangia on 15-10-2005

    KAN IEMAND SNEL HELPEN AUB….HOEVEEL GRAM BROODMIX MOET IK GEBRUIKEN?wANT IK HEB DIE MERK VAN ah GEHAALD!!EN DAAR STAAT 1 KG OP!!

  19. posted by kookgek on 16-10-2005

    sorry ik denk dat ik nu telaat ben maar er staat 500 gr op.

    groetjes kookgek

  20. posted by tangia on 17-10-2005

    ik heb ze gemaakt en ze waren niet te vreten.Door die broodmix smaakte het meer naar brood dan zoete broodjes

  21. posted by kookgek on 18-10-2005

    helaas volgende keer beter maak het met merk koopmans hoef je niet af te wegen.

    groetjes kookgek

  22. posted by Fati7a on 26-10-2005

    Ik heb wel eens eerder koffiebroodjes gemaakt, maar een andere versie dan deze. Ik zou deze graag willen proberen maar ik heb veel nodig haha. Hoeveel broodjes krijg ik uit dit recept? En banketbakkersroom.. dat is gewoon in de supermarkt te verkrijgen neem ik aan?

  23. posted by fati on 26-10-2005

    kan ik aub de volledige recepten krijgen aub ,ik weet niet wat jij bedoelt,aub kookgek ik wil ze maken maar heb geen weet nietb wat er in moet aub kookgek,jazaki allah gayran

  24. posted by Fati7a on 26-10-2005

    Eet je ze nu koud of warm trouwens :$

  25. posted by pastilla on 27-12-2005

    Hoe kan het opeens een rondje worden?.. Want als je ze in stukjes van 4 cm snijd.. dan zijn ze langwerpig.. hoe kunnen ze nou ooit rond worden?.. Moet je gaan platdrukken ofso :s .. Ik wil ze morgen gaan maken inshallah, maar kbegrijp een paar dingen niet.. Missgien dat iemand me kan helpen inshallah.. Wa sallaam pastilla 😀

  26. posted by Rzinia on 27-12-2005

    nee je rolt het uit tot een grote vierkant zeg maar. die besmeer je en dan rol je het op. je krijgt netals wat iemand zei, een stokbrood bijv. dan snij je het in plakken.

  27. posted by pastilla on 28-12-2005

    Okeyy shoukran sgat.. Ik ga ze nu maken insha’allahh 😉 .. Ik zal de resultaten zo bekend maken insha’allah 😉 .. Wa salaam pastilla

  28. posted by pastilla on 09-01-2006

    Ik heb ze dus gemaakt. En ik vond het eerlijk gezegd egt niet lekker. Het word als het ware een croissant vorm en niet rond zoals jij zij en wat je dus op de foto ziet. De ingredieënten kloppen volgens mij ook niet. Want die ik had gemaakt smaakte zo raar:s . En bij de bakker smaken ze heel anders dan die ik had gemaakt. Maarja Gair Insha’allah 🙂 .. Het was leuk om het te proberen 🙂 maar wel jammer..

  29. posted by fati on 26-02-2006

    wie kan er mij aub helpennn met de juiste recepten van die koffiebroodjes,want ik ben van belgie en we hebben hier geen koopmans,aub de juiste recpeten jakakoemoeallah gayran

  30. posted by ellouisa on 26-02-2006

    koop gewoon een pak mix voor wit brood en neem de ingredienten die op die verpakking erbij staan, danlukt het ook.

  31. posted by fati on 03-03-2006

    ja ellouisa die pak verkopen ze niet,, hier in belgie ze verkopen alleen pak van kg bloem, meer kan ik niet vinden aub de juiste recept;alvast danku

  32. posted by soulfa on 13-03-2006

    Ik heb deze vaker gemaakt, alleen een ander recept van KP ik zal het recept hier nog wel een keer neerzetten. Bij mij zijn ze heerlijk.

  33. posted by shomicha 0 on 13-03-2006

    hoi kan ik je vragen hoeveel stuks het ongeveer zijn??
    nog onwijs bedankt !!!!!

  34. posted by shomicha 0 on 14-03-2006

    kan je ook inplaats van rozijnen chocolade doen??
    want ik lus geen rozijnen

  35. posted by samirac on 04-04-2006

    ik heb dit gemaakt, het smaakte verrukkelijk, volgende keer zal ik deze ook met chocolade maken, denk dat het ook wel lekker is

  36. posted by fati on 07-04-2006

    samira wat voor recepten heb je gedaan?aub groetjes

  37. posted by Gadiva on 09-11-2006

    Eerste keer dat ik het ga uitproberen:)

  38. posted by ghadja on 12-12-2006

    erg lekker deze booodjes voor als er bezoek is beslama

  39. posted by oumsara on 27-04-2007

    sallam allakoem warahamtoellaah, dit zijn de ingredieenten van een pak koopmans voor wit brood,inhoud 500 gram.:

    tarwebloem, gedroogde bakkersgist,zout, bonenmeel,dextrose, emulgator(sojalecithine), amylase,meelverbetermiddel(ascorbinezuur).

    En dit is wat je bijmoet voegen om er brood van te maken:

    325 ml koud water( 3,25 dl)
    25 gram boter of margarine

  40. posted by boukarfi24 on 06-10-2008

    je kan ook in plaats van jam honing gebruiken is nog lekkerder een gewoon een hele ei inplaats van een eidooier

  41. posted by mootje06 on 13-10-2008

    hallo,

    ik heb een vraagje als je het deeg oprolt dan loop al de puding er uit en krijg je alles vol met puding geen gezicht.

  42. posted by AmatoAllah on 22-10-2008

    mootje06 hihihallo,

    ik heb een vraagje als je het deeg oprolt dan loop al de puding er uit en krijg je alles vol met puding geen gezicht.hihihi dat is ‘n gooie

  43. posted by Maryam7 on 03-12-2008

    assalamu`alaikoem,
    Mijn versie is : 500 gram bloem
    50 gram boter(gesmolten) snufje zout.
    50 gram suiker, 2 geklutste eieren, 15 gram gistkorrels en 200 ml lauwwarme melk, tot een soepeldeeg kneden(of in de broodbakmachine programma:deeg)ongeveer 2 uur laten rijzen(moet minimaal verdubbelt zijn)als vulling gebruik ik custardpudding(poeder kun je in de winkel kopen, die je aanmaakt met melk)en 75 gram geweekte rozijnen(droogdeppen)Verder is het belangrijk om heel rustig te snijden(2cm dikke plakken)na het bakken smeer ik er nog warme abrikozenjam op en bestrooi ik het met cocos.

  44. posted by naamloos1 on 12-03-2012

    Ik heb ze gemaakt. De deeg plakte teveel in het begin doordat er zoveel boter in zit. Ik heb er dus een beetje extra bloem ingedaan tot het genoeg was. Gedaan zoals de voorschriften en ze zijn er perfect uitgekomen. Zeker een aanrader. fantastisch zacht. en de volgende dag waren ze nog harstikke zacht en lekker.

    Aanrader! bedankt voor de recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.